Deel dit artikel ‹ Terug

Open dag archeologische opgraving Heeswijkse Kampen Cuijk

Geplaatst op: zaterdag 5 april 2014


Cuijk, 4 april 2014 – Woensdagmiddag 9 april 2014 is iedereen welkom om tussen 13.00 en 16.00 uur de archeologische opgraving in de Heeswijkse Kampen in Cuijk te bezoeken. Bezoekers van deze open dag krijgen een rondleiding door de archeologen en kunnen de archeologische vondsten bekijken.
Grondsporen
Archeologen van ADC ArcheoProjecten graven in de Heeswijkse Kampen ter voorbereiding op de bouw van nieuwe woningen in deelgebied Wonen in het Groen. Speciaal voor de open dag worden de meest bijzondere grondsporen bewaard, zodat de bezoekers deze op 9 april nog kunnen zien.
Geheimen
Het doel van de opgravingen is om meer te begrijpen over de organisatie van de landbouw in de Romeinse tijd en de bevoorrading van het Romeinse leger. Deze onderzoeksvraag is ingegeven door de opgraving in maart 2012 naast het huidige opgravingsterrein. Toen werd een Romeinse boerennederzetting blootgelegd met aanwijzingen van extra schuren voor de opslag voor grote hoeveelheden graan ten behoeve van de handel. Het wordt spannend of de bodem van de Heeswijkse Kampen deze geheimen prijs zal geven en juist deze vragen helpt te beantwoorden. Op de open dag weten de archeologen meer.

Datum en tijdstip: woensdag 9 april 2014 van 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie opgraving: Wonen in het Groen, Heeswijkse Kampen
Routebeschrijving: komend vanaf de Raamweg, de Ewinkel volgen (schuin tegenover de
McDonalds)
Parkeren: bij de opgraving (staat aangegeven)
advertentie