Deel dit artikel ‹ Terug

Vliegende start voor Sjors Sportief & Sjors Creatief

Geplaatst op: vrijdag 20 december 2013


Na 1 dag al ruim 600 inschrijvingen

Cuijk, 20 december 2013 – Na een succesvol eerste (school)jaar is het sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief en Sjors Creatief’ in de gemeente Cuijk ook nu weer een groot succes. Vanaf het startschot op woensdag 11 december 13.00 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sjorssportief.nl. Binnen een uur waren er al 300 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit en na een dag inschrijven stond de teller al op ruim 600 inschrijvingen voor de kennismakingscursussen. Inmiddels staat de teller op ruim 800 inschrijvingen en inschrijven kan nog het hele schooljaar.

Jeroen Joon, wethouder Sport van de gemeente Cuijk, nam begin dit jaar het initiatief om aan te haken bij het succesvolle sport- en culuurstimuleringsproject Sjors Sportief en Sjors Creatief. Jeroen Joon: “Bij de eerste ‘ronde’ was er meteen een run op de kennismakingscursussen en het doet me goed dat we dat succes nu bij de tweede ronde alweer overtreffen.”

Cursussen
Op sportief gebied hadden Badminton, Dansen, Diepzee duiken, hockey, kidsgym, tennis, paardrijden, scouting, tafeltennis en zwemmen binnen enkele minuten enorm veel inschrijvingen. Wethouder Cultuur, Willemieke Vervoort: “Ook op cultureel gebied zijn er dit jaar weer hele leuke activiteiten. Bij de eerste inschrijvingen was er veel belangstelling voor muziek maken (vooral gitaar), taarten maken, kinderyoga & natuurkidz, maar er zijn nog genoeg andere smaken!”
Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Cursussen die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele sporten, waaronder korfballen, volleybal, roeien, waterscouts en schilderen.

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen
Het voordeel van Sjors Sportief en Sjors Creatief is dat basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met een grote verscheidenheid aan sporten en creatieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Cuijk heeft samen met de verenigingen en cultuuraanbieders haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjorsboekje’, waarin meer dan 70 cursussen op het gebied van sport en cultuur worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de gemeente Cuijk hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen, maar ook kinderen uit groep 1-2 kunnen zich inschrijven. Kinderen die speciaal onderwijs buiten de gemeente Cuijk volgen, kunnen een exemplaar toegestuurd krijgen door contact op te nemen via info@sjorssportief.nl. Het Sjorsboekje is ook op de website www.sjorssportief.nl te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel sporten en culturele activiteiten inschrijven als ze willen.

Meer informatie

Sjors Sportief / Creatief is een concept van Sportstimulering Nederland. Het is een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en culturele activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.
advertentie