Deel dit artikel ‹ Terug

Bibliotheekleden gratis op cursus bij HEMA

Geplaatst op: woensdag 18 december 2013


Alle 4 miljoen bibliotheekleden kunnen gratis online cursussen volgen bij de HEMA-academie. Bibliotheekleden krijgen een jaar lang de mogelijkheid om zich op een digitale manier te ontwikkelen dankzij drie online cursuspakketten van HEMA academie. Met deze verrijking van de bibliotheekpas brengt de Bibliotheek kennis bij miljoenen mensen thuis.

De drie beschikbaar gestelde cursuspakketten zijn Social media/sociale vaardigheden (Instagram, Omgaan met pesten en seksuele intimidatie en Timemanagement), ICT (iPad de basis, Nieuw in PowerPoint 2013, Excel 2007, de basis) en Vrije tijd (Wijn, Digitale fotografie en DJ). Ieder pakket bevat online cursussen van HEMA academie, hét online opleidingsinstituut voor overheid, onderwijs en bedrijven.
De cursussen zijn alleen te volgen met een bibliotheeklidmaatschap en blijven een jaar beschikbaar. Bent u nog geen lid maar wel geïnteresseerd in de cursussen? Kom dan naar een van de vestigingen van BiblioPlus om u in te schrijven.

‘Bibliotheken gaan met deze samenwerking hun leden ook digitaal ondersteunen met cursussen. Dat past perfect bij de rol die zij spelen in de kennismaatschappij: van serieuze inhoud tot en met zogenaamde edu-tainment. Bibliotheken en HEMA versterken elkaar. Voor ieder wat wils en lekker toegankelijk’, aldus Diederik van Leeuwen, directeur stichting Bibliotheek.nl.

Het traject waarbij alle Nederlanders kennis kunnen maken met de mogelijkheden van e-learning past volgens CEO HEMA Ronald van Zetten goed bij HEMA: ‘De academie van HEMA biedt de mogelijkheid om op elke plek en wanneer je wilt jezelf te ontwikkelen. Kwaliteit, eigen ontwikkeling en gebruiksgemak staan daarbij voorop, zodat iedereen kan leren.’
Meer informatie over dit cursusaanbod vindt u op http://www.bibliotheek.nl/hema-academie of op de website van BiblioPlus: www.biblioplus.nl
advertentie