Deel dit artikel ‹ Terug

Antoine Walraven wordt nieuwe voorzitter van RBT-LvC

Geplaatst op: zaterdag 13 december 2014


Met oprechte trots kunnen wij mededelen dat Antoine Walraven, de burgemeester van de gemeente Mill & Sint Hubert, per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter wordt van het Regionaal Bureau voor Toerisme - Land van Cuijk (RBT-LvC). Het RBT-LvC is de nieuwe toeristische organisatie, die in samenspraak tussen de vijf gemeenten van het Land van Cuijk enerzijds, en de recreatieondernemers in deze regio anderzijds, is opgericht en die zich inzet voor de profilering van het Land van Cuijk. Het concept van Heerlijke Ontmoetingen staat hierin centraal, waarmee gasten die het Land van Cuijk bezoeken in aangename zin zullen worden verrast. Het uiteindelijke doel is dat het Land van Cuijk als buitengewoon gastvrije regio op de toeristische kaart van Nederland wordt gezet.

Walraven zal in deze nieuwe (neven)functie een 10-koppig bestuur aansturen. Het RBT-LvC heeft jaarlijks een budgetverantwoordelijkheid van € 200.000,-. Deze gelden zullen met name worden besteed aan de marketing van de regio en het neerzetten van goed gastheerschap door middel van de inzet van groeters, die de Heerlijke Ontmoetingen tot leven moeten gaan brengen.

Antoine Walraven was in zijn vorige functie als wethouder in Best verantwoordelijk voor Economie en Recreatie en Toerisme. Als zodanig participeerde hij in de Streekraad Het Groene Woud en De Meijerij en in Brainport Development. Hij heeft een bijdrage geleverd aan het verder op de kaart zetten van het nationaal landschap Het Groene Woud en Brainport. Als campuswethouder (samenwerking campusgemeenten Eindhoven, Helmond, Veldhoven en Best) was hij bestuurlijk trekker om het internationaal aanspreken evenementenaanbod in de regio te versterken. Verdere ervaring heeft hij opgedaan bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en als projectleider Landelijk Gebied bij het adviesbureau BRO.