Deel dit artikel ‹ Terug

Wie wordt de nieuwe "Dichter van de Noordelijke Maasvallei"?

Geplaatst op: vrijdag 13 december 2013


BiblioPlus zoekt de nieuwe Regiodichter voor Het Land van Cuijk en het Maasduingebied, onder de titel “Dichter van de Noordelijke Maasvallei”. Deze Regiodichter wordt benoemd voor een periode van twee jaar en volgt hiermee Monica Boschman op.

De Regiodichter schrijft tijdens deze twee jaar gedichten over gebeurtenissen die in de Noordelijke Maasvallei plaatsvinden. In de gedichten kunnen actuele zaken op een ludieke of kritische manier worden beschreven. Bovendien kan de Regiodichter worden uitgenodigd om gedichten voor te lezen bij officiële gebeurtenissen.

Iedere vanaf achttien jaar, die iets heeft met poëzie, kan meedoen. Stuur uiterlijk 2 januari twee niet eerder gepubliceerde gedichten naar info@biblioplus.nl onder vermelding van Regiodichter en een korte motivatie waarom u het Regiodichterschap ambieert.
Een van de twee gedichten moet aansluiten bij het landelijk thema van Gedichtendag 2014 ‘Verwondering’. Het 2e gedicht is vrij van keuze. Alles mag en kan en elke dichtvorm is toegestaan. Meer informatie over het regiodichterschap vindt u op www.biblioplus.nl.

Een deskundige jury, onder leiding van het College van Beschermheren, kiest uit de aanmeldingen de Regiodichter. De nieuwe Regiodichter wordt donderdagavond 30 januari geïnstalleerd tijdens de Gedichtenavond in de Genieterij Kommus te Sint Anthonis.
advertentie