Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderdierekteur Zoo Parc Overloon aangesteld

Geplaatst op: woensdag 24 september 2008


Na een spannende sollicitatieprocedure heeft Zoo Parc Overloon een nieuwe kinderdierekteur aangesteld. De tienjarige Lars Vervoort is de gelukkige; hij zal Zoo Parc Overloon komend jaar vertegenwoordigen als kinderdierekteur. Donderdag 25 september om 16:00 uur zal hij de ‘sleutel’ van het park overgedragen krijgen van de parkmanager van Zoo Parc Overloon.

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gaat ieder jaar op zoek naar kinderdierekteuren voor de 15 aangesloten dierentuinen. Door op internet een quiz te maken, konden kinderen ‘solliciteren’ naar deze functie bij de dierentuin naar hun keuze. Uit alle deelnemers heeft Zoo Parc Overloon drie kinderen geselecteerd die op sollicitatiegesprek mochten komen. Tijdens het gesprek mochten de kinderen vertellen waarom zij een goede kinderdierekteur denken te zijn. Bovendien mochten ze laten zien hoeveel ze weten van de dieren in het park. De sollicitanten waren alle drie erg enthousiast en konden veel vertellen over de dieren, dus het was voor Zoo Parc Overloon een lastige beslissing. Na lang beraad is de keuze op Lars gevallen.

Lars zal 3 oktober zijn eerste taak vervullen in zijn functie als kinderdierekteur; hij zal een vergadering bijwonen van alle kinderdierekteuren. Hier zullen de kinderen met elkaar kennismaken en vergaderen over belangrijke dierentuinzaken. Bovendien krijgen alle dierekteuren een natuurbehoudproject toegewezen waar ze zich het komende jaar voor in zullen zetten.

Natuurlijk houdt het kinderdierekteurschap niet alleen verplichtingen in zoals vergaderen en het openen van nieuwe verblijven; Lars krijgt ook een aantal bijzondere privileges. Zo mag hij met een aantal vriendjes een kijkje achter de schermen nemen, zijn verjaardagsfeestje in het park vieren en hij mag met zijn familie de andere NVD dierentuinen bezoeken.

Zoo Parc Overloon wenst Lars veel succes in zijn functie als kinderdierekteur!
advertentie