Deel dit artikel ‹ Terug

Grote groepsexpositie rond 't thema "Doorkijkjes en landschap"

Geplaatst op: donderdag 5 december 2013


“Doorkijkjes en Landschap” was het thema voor een grote groepsexpositie met keramiek en schilderijen..
Er werd door cursisten van Jacqueline Roelofs (Haps) een vertaling gezocht in keramiek. Het thema “doorkijkjes” kan op allerlei manieren worden opgevat, er zijn cursisten die het heel letterlijk hebben genomen en via een verrekijker een doorkijk naar de wereld hebben. Er is ook gewerkt met personen die een doorkijkje bij elkaar naar binnen hebben of een doorkijkje door de natuur d.m.v. boompanelen, zodat er een beetje een kijkdooseffect ontstaat. Door met het thema doorkijk aan het spelen te gaan ontstaan er ook abstracte beelden met openingen.

De cursisten van Elsbeth Roest (Sint Hubert) haalden hun inspiratie uit enkele natuurfoto’s; geabstraheerd of herkenbaar, maar zonder mens of dier. Binnen deze foto’s kon met een kader worden gezocht naar een interessante compositie van kleur, lijn of vlak. Vertaling in nieuwe technieken, materialen en kleurgebruik was voor iedereen vrij en zo is geen één schilderij hetzelfde geworden. Ze geven een beeld/gedachte van de schilder weer in een abstract, realistische of expressieve stijl.

De expositie geeft ook een goede indruk als u interesse heeft in een; -Boetseercursus / workshop bij Jacqueline Roelofs jacqueline.roelofs@agitax.nl -Schildercursus/workshop bij Elsbeth Roest elsbethroest@gmail.com
De opening is op vrijdag 13 december van 20.00-23.00 uur bij kaarslicht. Zaterdag 14 + zondag 15 dec van 12.00-17.00 uur en alle dagen vrij toegankelijk.
Galerie RoBa, Voortsestraat 8, Sint Hubert . www.roba-kunst.nl
advertentie