Deel dit artikel ‹ Terug

Adembenemende Kleurexplosies van Bregje Horsten in Museum Het Petershuis

Geplaatst op: woensdag 27 november 2013


Van zondag 8 december tot en met zondag 12 januari a.s. exposeert de Brabantse kunstenares Bregje Horsten in Museum Het Petershuis. Horsten staat bekend om haar uitbundige beeldtaal vol dynamiek en kleur. De toeschouwer wordt meteen meegezogen in haar fascinerende universum dat een ongekende kracht uitstraalt. Bregje Horsten is geïnspireerd door muziek, jazzmuziek om precies te zijn. Haar jongste collectie schilderijen getuigt van een nog intensere energie en bevlogenheid die tot uiting komt door adembenemende kleurexplosies.

Bregje Horsten studeerde in 2004 af aan de kunstacademie St. Joost in Breda.
Met een gemiddeld eindcijfer van een 9 studeerde ze in 2007 Summa Cum Laude af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Bregje ontwikkelde een gepassioneerde, abstracte en hedendaagse stijl, waarbij haar werk een brug slaat tussen de 'oude kunstwereld' en de 'nieuwe'. Ze maakt gebruik van dezelfde uitzonderlijke verven en pigmenten evenals de oud Hollandse schilders met een complexe stijl die weinig wordt beoefend met veel lagen en grote diepte. Dit maakt het werk doorwerkt en authentiek. Ze creëert dynamische complexe composities die een continue spanning weten vast te houden. Haar kunstwerk is meer een spiegel of beschouwing dan een definitie. Bregje Horsten is docent aan de Kunstacademie in Tilburg 2007-2008.
In 2008 startte ze haar atelier in de karakteristieke voormalige St. Cecilia school in het groene Tilburgse stadsdeel Berkel-Enschot. Sindsdien werkt Bregje samen met verschillende galerieën. Haar werk is zowel in privé als ook in business collecties vertegenwoordigd. Ze heeft momenteel een verscheidenheid van exposities in binnen en buitenland.

De expositie van Bregje Horsten zal, in aanwezigheid van de kunstenares, worden geopend op zaterdag 7 december a.s. om 15:00 uur voor genodigden en Vrienden van Museum het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep. Vanaf zondag 8 december is de expositie voor het publiek geopend. Museum Het Petershuis is open van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.
advertentie