Deel dit artikel ‹ Terug

Hof van Heden opgeknapt door bewoners en gemeente Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 22 november 2013


Cuijk, 21 november 2013 – Op zaterdag 23 november 2013 om 17.00 uur wordt in Cuijk de vernieuwde speelplek ‘Hof van Heden’ geopend. Dit plein in de wijk Heeswijkse Kampen is volledig opgeknapt, waarbij de bewoners zelf een grote rol hebben gespeeld in het ontwerp, de aanpak en de uitvoering.

Al geruime tijd was er overlast bij de speelplek Hof van Heden. Er was sprake van vernielingen van meubilair, speeltoestellen en bekladden van muren. De inrichting met halfverharding stoof bij droogte of plakte wanneer het vochtig was. Ook de kiezeltjes in combinatie met de rubberen tegels bij de speeltoestellen waren geen succes.

Aanpak probleem
In samenwerking met de bewoners is een duurzame oplossing bedacht voor het plein. Zo is gekozen voor elementverharding in plaats van halfverharding en zijn alle speelelementen in en op het straatwerk verwerkt in plaats van speeltoestellen of meubilair om op te zitten. De aanleg van heestervakken met behoud van bomen zorgt voor een prettige, natuurlijke uitstraling.

Mooi resultaat
Bij de afwerking van het plein is ook goed samengewerkt door bewoners en gemeente. Denk hierbij aan het schoonmaken en schilderen van poorten en lichtmasten en het aanplanten van borders. Ook bij het schoonhouden van de borders en het wieden van onkruid zijn bewoners bereid om zelf een steentje bij te dragen.
Wethouder Gerard Stoffels: “Inmiddels ligt er een mooi opgeknapte speelplek en zijn de bewoners ook nog nader tot elkaar gekomen door het samenwerken. Kortom, een mooi resultaat voor het plein, maar zeker ook voor de buurt. Een groot compliment voor de bewoners.”
advertentie