Deel dit artikel ‹ Terug

Zonnedag Award voor gastvrijheid en toegankelijkheid

Geplaatst op: donderdag 11 september 2008


Kasteeltuinen Arcen en Zoo Parc Overloon krijgen Zonnedag Award van Zonnebloem

Kasteeltuinen Arcen en Zoo Parc Overloon krijgen op donderdag 11 september een Zonnedag Award uitgereikt. Met deze onderscheiding bedankt Nationale Vereniging de Zonnebloem de twee parken voor haar gastvrijheid en toegankelijkheid. Rob Rambags, Commercieel manager van Kasteeltuinen Arcen, krijgt uit handen van Piet van Ierland, Hoofd Marketing en Fondsenwerving van de Zonnebloem, de Zonnedag Award overhandigd. Hierna zal wethouder Verberk van de gemeente Arcen de eerste zonnebloemen oogsten en deze uitdelen aan de aanwezige zieken en gehandicapten en hun Zonnebloem begeleiders. Zanggroep Acuerdo zorgt voor de muzikale omlijsting.

Brede paden, een aangepast toilet, ruime deuropeningen, voldoende parkeergelegenheid. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat dit soort praktische zaken goed geregeld zijn, maar heel vaak laat de toegankelijkheid te wensen over en stuiten gehandicapten letterlijk en figuurlijk op drempels. In Kasteeltuinen Arcen en Zoo Parc Overloon is alles goed geregeld en genieten er elk jaar zieken en gehandicapten van de Zonnebloem van een onbezorgde Zonnedag. De uitreiking van de Zonnedag Award is een onderdeel van de campagne ‘De Zonnebloem kleurt je wereld’, waarmee de Zonnebloem aandacht vraagt voor de betekenis van haar dagjes uit voor zieken en gehandicapten.

De Zonnebloem telt bijna 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.500 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan en geven kleur aan het leven van zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen voor wie eenzaamheid dreigt. Buiten het organiseren van ruim 295.000 Zonnedagen voor 126.5000 mensen, leggen de vrijwilligers 1,2 miljoen huisbezoeken af bij meer dan 64.000 zieken en gehandicapten. Ook gaan elk jaar 7.800 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie.
advertentie