Deel dit artikel ‹ Terug

College Mill en Sint Hubert gaat voor behoud van De Tweesprong

Geplaatst op: woensdag 6 november 2013


Als het aan burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert ligt, blijft De Tweesprong bestaan. Het college gaat de gemeenteraad voorstellen om het Langenboomse jeugdhonk en de helft van het perceel over te dragen aan de Scouting en Follow-up. Wethouder Edwin van Schipstal. "We vinden het belangrijk dat de Langenboomse jeugd deze plek kan behouden."

Het gebouw en de grond worden in erfpacht aan de gebruikers Scouting en Follow-up overgedragen voor een symbolisch bedrag van €1,00. Voordat dit gebeurt, wordt door de gemeente nog achterstallig onderhoud uitgevoerd. Van Schipstal: "Het is onze verantwoordelijkheid om een gebouw over te dragen met een adequaat onderhoudsniveau. Zo wordt bijvoorbeeld het schilderwerk aan de buitenzijde nog door de gemeente opgepakt. Verder kijken we voor de overdracht nog naar de staat van de CV-ketel."

Plek voor de jeugd
De grond die momenteel door Scouting en Follow-up wordt gebruikt, komt voor de helft in eigendom (erfpacht) van deze verenigingen. Zodoende houden ze nog voldoende ruimte over voor hun buitenactiviteiten. De andere helft van de grond blijft volgens het voorstel in eigendom van de gemeente. Hierop kan een woonbestemming gelegd worden. Dit betekent dat de gemeente deze grond kan verkopen voor woningbouw. Edwin van Schipstal: "We moeten bezuinigen op gemeentelijke eigendommen zoals De Tweesprong, dat is een opdracht die we van de gemeenteraad hebben gekregen. Met dit voorstel voldoen we aan deze financiële doelstelling én behouden we een plek voor de Langenboomse jeugd op de door hen gewenste locatie."

In december neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel van het college. Van Schipstal: "Er is lang onzekerheid geweest over het voortbestaan van De Tweesprong en dat is niet goed. Ik ben blij voor de inwoners van Langenboom dat er nu snel duidelijkheid komt."
advertentie