Deel dit artikel ‹ Terug

Dramafilms Anna Karenina en Jagten in Filmhuis Mill

Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013


Iedere derde woensdagavond van de maand vindt in Cultureel Centrum Myllesweerd het Filmhuis plaats, waar films worden vertoond die meestal niet in de grote bioscopen draaien en speciaal voor de bezoeker geselecteerd zijn. Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand vindt de Matineebios (in samenwerking met de KBO’s Mill) plaats. Binnenkort worden er twee dramafilms gedraaid op het witte doek van Filmhuis Mill: op vrijdagmiddag 15 november draait de dramafilm Anna Karenina tijdens de Matineebios en op woensdagavond 20 november draait de dramafilm Jagten.

Liefde in het 19e-eeuwse Rusland
Anna Karenina speelt zich af in de high society van het 19e-eeuwse Rusland en gaat over verschillende soorten liefde: van twee mensen die overspel plegen tot de liefde van een moeder voor haar kinderen. Wanneer Anna Karenina (Keira Knightley) begint te twijfelen aan haar geluk met haar man Alexei (Jude Law) en hopeloos verliefd wordt op de jonge graaf Vronski (Aaron Johnson), zal dit grote veranderingen teweegbrengen in haar familie, vriendenkring en de gemeenschap. Anna Karenina begint op vrijdagmiddag 15 november om 14.00 u. en kost €4, inclusief een kopje koffie of thee.

Een onterechte beschuldiging met veel impact
Lucas (Mads Mikkelsen) is net gescheiden. Hij heeft een nieuwe baan bij de plaatselijke kleuterschool, een nieuwe vriendin en kijkt uit naar het bezoek van zijn zoon Marcus tijdens de Kerst. Maar de kerstgedachte is opvallend afwezig. Klara, een 5-jarige leerling, beschuldigt Lucas van misbruik. De kleuterschool is in diepe schok en al gauw worden er vermoedens gewekt jegens Lucas. Als het verhaal zich door het dorp verspreidt begint de kleine gemeenschap al snel uiteen te vallen. Jagten begint op woensdagavond 20 november om 20.00 u. en kost €5, inclusief een consumptie.

Kaartjes voor de Matineebios of Filmhuis Mill kunt u reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u ook losse kaartjes kunt kopen. Er zijn voor Filmhuis Mill ook strippenkaarten verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl. Daar kunt u ook het boekje met het jaarprogramma film en theater van Myllesweerd seizoen 2013/2014 downloaden. Ook zijn deze boekjes verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd. Aanstaande vrijdag 13 december komt Gerda Havertong, onder andere bekend als actrice van Sesamstraat, naar het Cultureel Centrum.
advertentie