Deel dit artikel ‹ Terug

Duo-expositie Marleen Hansen en Roland Menten

Geplaatst op: zaterdag 26 oktober 2013


Expressieve Abstracten en Slakken in Museum Het Petershuis

Van zondag 3 november tot en met zondag 1 december a.s. exposeren geboren Limburgers Marleen Hansen en Roland Menten schilderijen en objecten in Museum Het Petershuis in Gennep. De schilderijen van Hansen zijn overwegend kleurrijke, expressieve abstracten, geïnspireerd op de mens in al haar facetten. Roland Menten toont zijn beelden van huisjesslakken, die een zachte remedie trachten te vormen tegen het jachtige en stresserende leven van onze tijd.

Schilderen is voor Marleen Hansen (1954, Stramproy) een must, een roep, een dwang. Het magisch witte doek smeekt haar om kleur. Veel kleur, laag over laag. Het hoeft niet af, het ontstaat. Als het 'yes-gevoel' er is dan pas is het klaar. In elk van haar schilderijen zit een verhaal, een herinnering of een anekdote. Het is een samengaan van emoties die worden weergegeven in vormen en kleuren totdat alles één geheel wordt binnen het gegeven formaat. De schilderijen zijn kleurrijke, expressieve abstracten, een enkele keer uitgevoerd in alleen maar grijstonen. De inspiratiebronnen van Marleen Hansen zijn o.a. de mens in al haar facetten en elementen. Maar ook de natuur en muziek vormen voor haar grote inspiratiebronnen. Sinds de zomer van 2011 verkeert de kunstenares in een 'roodfase'. Daarom voert de kleur rood de boventoon in veel van de werken die in Het Petershuis te bewonderen zullen zijn. Hansen exposeert regelmatig in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht kocht recent zo’n 25 van haar werken aan.

Roland Menten (1955, Sint-Truiden) is adept van de natuur, vertolker van gevoelens en met een blije, creatieve geest altijd op zoek naar absolute schoonheid en ongekunsteldheid. Menten gelooft nog in sprookjes en geeft ze vorm. Zijn aanstekelijke en speelse humor vind je snel terug in zijn subtiele beeldhouwkunst. Zijn werk is een zachte remedie tegen het jachtige en stresserende leven van onze tijd. Sinds 2006 boetseert en kleurt hij huisjesslakken. Elke slak, hoe klein en broos ook, vertelt een apart verhaal en draagt een positieve boodschap mee. De slakken zijn klein, huiselijk, rustig, lief, nooit gehaast maar gestaag onderweg en toch altijd… thuis. Roland Menten stelde zijn unieke beelden meer dan 100 keer tentoon in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

De duo-expositie van Marleen Hansen en Roland Menten zal, in aanwezigheid van de kunstenaars, worden geopend op zaterdag 2 november a.s. om 15:00 uur voor genodigden en Vrienden van Museum het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep. Vanaf zondag 3 november is de expositie voor het publiek geopend. Museum Het Petershuis is open van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl.
advertentie