Deel dit artikel ‹ Terug

Kermis Boxmeer voortaan vóór de zomervakantie

Geplaatst op: zaterdag 26 oktober 2013


De zomervakantie wordt voortaan ingeluid met vijf dagen kermis in Boxmeer. De Boxmeerse kermisdagen verhuizen van het einde van de schoolvakantie naar het begin ervan, het laatste weekend van juni.
“Omdat de mensen niet anders weten dan dat op de derde zondag van augustus de Boxmeerse kermis wordt gehouden, was dit voor ons een tamelijk ingewikkeld besluit”, aldus wethouder Willy Hendriks-Van Haren.

Toch vindt het Boxmeerse gemeentebestuur dat er goede redenen zijn om de kermis te verplaatsen. Boxmeer heeft de ambitie zijn kermis te laten uitgroeien tot een van de grotere in de regio. Dat bleek in het derde weekend van augustus zo goed als onmogelijk, omdat in dat weekend door geheel Nederland meer dan 60 kermissen worden gehouden. “Zie dan nog maar eens grote, spectaculaire attracties te krijgen”, aldus kermismeester Antoine Eijkens.

De mogelijkheden voor het aantrekken van meer en grotere attracties liggen in het laatste weekend van juni veel beter. Een grote kermis vóór de zomer is volgens de kermiscommissie ook beter omdat het daarmee een van de eerste van de regio is. Een ander groot voordeel is dat er dan eindelijk geen twee kermissen meer tegelijkertijd binnen de gemeentegrenzen zijn. Dat stamt nog uit de tijd dat Overloon niet tot de gemeente Boxmeer behoorde.

Onder meer de wijkraad-Centrum, het centrummanagement en de horecaondernemers zijn geraadpleegd. “Eerst schrokken ze wel een beetje van het idee, maar toen we het er even over hadden, was iedereen positief”, aldus wethouder Hendriks-Van Haren. “Eigenlijk werd iedereen enthousiast, toen ze zich de nieuwe mogelijkheden realiseerden.
We zijn ons ervan bewust dat we een jarenlange traditie doorbreken, maar het heeft teveel voordelen om dit besluit niet te nemen.”

De volgende kermis in Boxmeer is van 27 juni tot en met 1 juli 2014.
advertentie