Deel dit artikel ‹ Terug

Sportcentra landelijk in nood? Concept Fitland wel succesvol

Geplaatst op: woensdag 23 oktober 2013


Sportscholen vechten een moordende concurrentieslag uit. Elke 2 weken gaat er één over de kop. Van de bestaande fitnesscentra draait volgens een raming van de Rabobank maar liefst de helft met verlies. Dat was afgelopen zaterdag (19 oktober) te lezen in het Algemeen Dagblad.

In het betreffende artikel vertelt Martijn Rol, sectormanager horeca en recreatie van de Rabobank, dat centra die samenwerken met de medische wereld, zoals Fitland, een goede kans maken. Fitland opent volgende maand zelfs een ?zorghotel? in Helmond samen met zorginstellingen. Volgens Rol moeten centra zich zien te onderscheiden. Hij denkt dat dat onder andere kan door met zorginstellingen te gaan samenwerken. ?Nu Nederland vergrijst, komt er steeds meer behoefte aan een combinatie van zorg en fitness.?? Zo?n van oorsprong Brabantse luxeketen als Fitland biedt die combinatie al.?

Fitland, met het hoofdkantoor in Mill, is nog steeds groeiende. Zo openden zij onlangs een hotel, restaurant, wellnessresort en sportcentrum in Leiden, waar ook een zorghotel te vinden is en een combinatie met onderwijsinstellingen. In Helmond legt men de laatste hand aan een complex waar naast genoemde faciliteiten tevens onderwijs een belangrijke rol speelt inclusief een gemeentelijke sporthal. In Sittard zal Fitland dit jaar ook nog een complex openen met tevens een samenwerking met onderwijs plus een topsporthal. Hiervan zijn als gedeeltes operationeel.

Zie voor deze en alle andere locaties waar Fitland te vinden is www.fitland.nl
advertentie