Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurwerkdag 'Corneliushof' Wanroij

Geplaatst op: donderdag 17 oktober 2013


Op zaterdag 2 november wordt voor de twaalfde keer de landelijke natuurwerkdag georganiseerd. Op tientallen plaatsen in het land wordt er die dag door duizenden vrijwilligers in de natuur gewerkt. IVN De Maasvallei doet ook mee met de Corneliushof. Deze is gelegen op de hoek van het Giessenplein en Lepelstraat in Wanroij.

Tussen de oude muren van het voormalige klooster in Wanroij ligt de educatieve tuin Corneliushof. De tuin is vernoemd naar Sint Cornelius, de parochieheilige van de parochie Wanroij en is in 1985 aangelegd. De tuin is ongeveer 1100 m2 groot en wordt onderhouden door de leden van IVN De Maasvallei. Verschillende landschappen die in het gebied tussen de Peel en de Maas voorkomen, zijn in de tuin te bezichtigen. Naast onder andere een heidelandschap en Maasheggenlandschap, is er ook een kruidentuin en een bijenstal met de daarbij behorende drachtplanten. Het geheel is aangelegd rondom een fraaie vijver.

Vorig jaar heeft de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij samen met de werkgroep van de Corneliushof een advies opgesteld om de huidige tuin om te vormen tot een bijentuin. Een nieuwe poort, vanaf het onlangs opnieuw ingerichte Giessenplein, is het begin van deze werkzaamheden.

Uitgebreide informatie over de landelijke natuurwerkdag is te vinden op de website www.natuurwerkdag.nl .

We beginnen om 9.30 uur en hopen rond 15.30 uur de activiteiten af te sluiten. De organisatie zorgt voor gereedschap. Voor koffie en thee wordt ook gezorgd.

Kunt u alleen in de morgen of in de middag, dan bent u evengoed van harte welkom.

Aanmelden kan via de website www.natuurwerkdag.nl of bij: Ad de Kort, IVN De Maasvallei, tel. 0485-453891 / 06-15439043, e-mail: afn.dekort@kpnmail.nl
advertentie