Deel dit artikel ‹ Terug

Ladies Night in theater Myllesweerd met vakvrouwen Purper Ladies

Geplaatst op: zaterdag 12 oktober 2013


Gerrie van der Klei, Mylou Frencken, Anouk van Nes en Céline Purcell schitteren dit seizoen samen op het toneel als de Purper Ladies. Op vrijdagavond 25 oktober komen zij naar theater Myllesweerd. De Purper Ladies zijn vier vrouwen die van wanten weten, van verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden en die hun sporen in het theater ruimschoots verdiend hebben. Thema van de voorstelling: hoe staan vrouwen van verschillende leeftijden vandaag de dag in het leven? Theater Myllesweerd maakt er daarom een speciale Ladies Night Out van voor dames van alle leeftijden, mét goodie bag en een glaasje prosecco. De Purper Ladies vertellen u zelf maar al te graag meer over hun voorstelling. Interview door Daan Bartels.

Ze zijn energiek, enthousiast, expressief en zitten vol ideeën en verhalen die ze allemaal willen delen. Anouk: “We zijn alle vier gevraagd voor Purper Ladies. We vullen elkaar aan als het om levenservaring gaat, we hebben verschillende achtergronden op het gebied van theater maken, onze stemmen hebben allemaal een andere kleur en ondanks al die verschillen kunnen wij heel gezellig samen door één deur.” Céline: “Vanaf het eerste moment dat wij samenkwamen was er een overdaad aan positieve energie. We hebben ontdekt dat we de liefde voor muziek en theater met elkaar delen en wat we ook gemeen hebben is gevoel voor humor.”

“Als cabaretière alleen doe je geen restaurantjes-sketch”

Gerrie: “De voorstelling Purper Ladies heeft veel absurdistisch entertainment en flauwekul in zich, afgewisseld met mooie Nederlandstalige liedjes die wel degelijk iets zeggen over deze tijd en over wat wij belangrijk vinden. Mylou: “Voor mij is Purper Ladies echt de ontdekking van het samenwerken. Altijd maar in je eentje op het podium staan is best ploeteren hoor! Ik ontdek nu hoe ik op het toneel kan spelen met de andere meisjes, dat je om elkaar kunt lachen en dat je met elkaar veel meer mogelijkheden hebt. Als cabaretière alleen op het toneel doe je bijvoorbeeld geen restaurantjes-sketch, maar nu met z’n viertjes lekker wel.” Anouk: “En dat maakt het zo leuk! We zijn met elkaar meegegaan, we zijn elkaar tegengekomen en we hebben geleerd elkaar te vertrouwen. Nu zijn wij samen de vier pilaren die het gewicht van de voorstelling dragen en we zijn er klaar voor. De Purper Ladies komen eraan!”

De voorstelling begint op vrijdag 25 oktober om 20.15 u. en kaartjes kosten € 17,50. Alle dames krijgen tijdens deze speciale Ladies Night Out naast een kopje koffie of thee ook een goodie bag én een glaasje prosecco. Reserveer uw kaartjes voor de voorstelling op tijd via theater@myllesweerd.nl. Uw gereserveerde kaartjes kunnen op de avond van de voorstelling bij de balie afgehaald worden. Kijk voor meer informatie op www.myllesweerd.nl.
advertentie