Deel dit artikel ‹ Terug

Koffie en kunst in cultureel trefpunt Het Pakhuis

Geplaatst op: zaterdag 12 oktober 2013


Muzelinck Centrum voor de kunsten Cuijk verzorgt in cultureel trefpunt het Pakhuis in Cuijk een inspirerende cursus waarin wereldberoemde kunstwerken worden besproken. Koffie en kunst is de naam van de cursus die 10 lessen omvat.

Met een vers gezet kopje koffie of thee én iets lekkers worden de meest uiteenlopende kunstwerken uit wereldberoemde musea bekeken en besproken. In deze serie van 10 lessen worden bekende en minder bekende werken uit de collectie van Musée d'Orsay in Parijs onder de loep genomen. Het Musée d'Orsay is een museum in Parijs dat de geschiedenis van de westerse kunst tussen 1848 en 1914 bestrijkt, met een sterk accent op de 19e-eeuwse Franse kunst. Het museum bezit een vermaarde verzameling impressionistische werken.
Elke les van de cursus is weer heel inspirerend door de afwisseling van de onderwerpen; beeldhouwkunst, schilderkunst, fotografie, meubels, mode, zilver en porselein. De cursus is chronologisch van opzet en zo ontstaat een goed overzicht van de cultuur uit de dynamische 19e eeuw.
Docent van de cursus is kunsthistorica Marie Christine Walraven. Zij bezocht als kind veel musea. Ze kreeg daarbij de smaak te pakken en ging kunstgeschiedenis studeren in Leiden. Nu heeft zij reeds diverse publicaties op haar naam staan en een jarenlange ervaring in het verzorgen van cursussen.
De cursus wordt gegeven in het nieuwe cultureel trefpunt het Pakhuis in Cuijk. Het Pakhuis ligt naast de Fotoarchiefdienst aan de Kerkstraat 12 in Cuijk (ingang via de beeldentuin en de heemtuin).
De wekelijkse lessen zijn op vrijdag van 10.00-12.00 uur. De eerste les is op vrijdag 15 november. De kosten voor de cursus bedragen € 114,95.
Inschrijven kan digitaal via de website www.kunstencentrumcuijk.nl. Voor meer informatie over inschrijven kunt u ook bellen met Muzelinck: 0412 – 62 37 27.
advertentie