Deel dit artikel ‹ Terug

Ik wil je zien op de FIETSEXPERIENCE! Jij komt toch ook?

Geplaatst op: donderdag 3 oktober 2013


Jij komt toch ook op woensdagmiddag 23 oktober naar de Fietsexperience op het Raadhuisplein in Boxmeer?
Van 13.00 tot 16.30 uur kun je meedoen aan verschillende activiteiten voor jong en oud met als hoogtepunt een clinic van biketrial atleet Rick Koekoek.
De gemeente wil zo op een interactieve manier aandacht vragen voor de verkeersveiligheid.

Programma
Gratis fietsverlichtingscontrole en vervanging van batterijen door Gérard Kocken Tweewielers en Rob’s Tweewielers.
Voor kinderen is er een springkussen en een verkeerstuin waarbij verschillende verkeerssituaties nagebootst kunnen worden met fietsen en skelters.
Voor volwassenen is er een opfriscursus van verkeersregels door Veilig Verkeer Nederland (VVN) met aansluitend een mooie fietstocht van ca. 15 km.
Willems Transport uit Rijkevoort laat bezoekers, onder begeleiding van VVN-medewerkers ervaren wat de dode hoek bij een vrachtauto is.
Het Brabant Veilig Voorlichtingsteam staat er met twee balies waar je op interactieve fiets- en autosturen verkeerstesten kunt afleggen.
Aan het einde van de middag reikt wethouder Ronnes de prijs uit aan de winnaars van de kleur-, teken- en cartoonwedstrijd Veilig op Weg voor basisscholen.
Als hoogtepunt van de middag is er een demonstratie en clinic van Biketrail atleet Rick Koekoek (3e op de wereldranglijst!), www.rickkoekoek.nl.

De Fietsexperience is een onderdeel van de campagne ‘Nul verkeersdoden Brabant’.
Deze campagne zet mensen aan bewust te zijn van hun eigen gedrag in het verkeer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, (0485) 585 911.

Informatiemarkt Aanpak Fietsdiefstal
Op deze dag vindt er bij het station in Boxmeer een informatiemarkt ‘Aanpak Fietsdiefstal’ plaats. Van 13.00 tot 19.00 uur kunt u daar uw fiets laten graveren en voorlichting krijgen over het voorkomen van fietsdiefstal.
Kijk voor meer informatie op www.boxmeer.nl.
advertentie