Deel dit artikel ‹ Terug

Appartementen hoek Steenstraat Raadhuisplein Boxmeer opgeleverd

Geplaatst op: maandag 30 september 2013


Vrijdag 27 september werd de sleutel van het appartementengebouw aan het Raadhuisplein/Steenstraat in Boxmeer officieel overhandigd door hoofdaannemer Wijnen Bouw Horst BV aan burgemeester Van Soest. Wethouder Hendriks-Van Haren overhandigde vervolgens de eerste sleutel aan de nieuwe bewoners.

De gemeente is de opdrachtgever voor de realisatie van dit gebouw. Vanwege de terughoudendheid op de woningmarkt en de ambitie die de gemeente Boxmeer heeft om het aantal woningen te verhogen heeft de gemeenteraad het besluit genomen om zelf te gaan bouwen.
 
In juni 2012 werd gestart met de bouw van 28 appartementen met op de begane grond ruimten voor commerciële bedrijven en een ondergrondse parkeerkelder. Het gebouw is duurzaam gebouwd in een historiserende bouwstijl waarbij de architect geïnspireerd werd door karakteristieke elementen van gebouwen uit het oude centrum.
 
Na zo’n 16 maanden is het door velen ‘een van de mooiste gebouwen van het Land van Cuijk’ genoemde gebouw klaar. De eigenaren van de 23 inmiddels verkochte appartementen kunnen hun intrek nemen. Nog vijf appartementen zijn te koop evenals vier commerciële ruimten op de benedenverdieping.
  
Burgemeester Van Soest: ‘De goede samenwerking tussen alle partijen zie je in het resultaat. Het is een gebouw waar we met z’n allen erg trots op zijn’.
advertentie