Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Wandelroutenetwerk Land van Cuijk, Boekel en Veghel

Geplaatst op: maandag 30 september 2013


Op zondag 29 september is het Wandelroutenetwerk Land van Cuijk, Boekel en Veghel feestelijk geopend. Dit vond plaats tijdens de laatste dag van de Week van het Landschap in kasteel Tongelaar in Mill. Met de voltooiing van dit project is het Brabantse Wandelroutenetwerk compleet.

De meer dan 100 vrijwilligers die meegeholpen hebben met de realisatie van het ruim 900 kilometer lange netwerk in het Land van Cuijk, Boekel en Veghel werden door wethouder de heer Ronnes van de gemeente Boxmeer in het zonnetje gezet. In opdracht van de zeven gemeenten en onder leiding van de Omgevingsdienst Brabant Noord hebben zij onder andere de routes gewandeld en bewegwijzering aangebracht.

Het Wandelroutenetwerk laat inwoners en bezoekers van het gebied op een aantrekkelijke wijze kennis maken met de regio. Daarnaast moet het netwerk een impuls geven aan de locale vrijetijdseconomie.

Hoe werkt het Wandelroutenetwerk
Het wandelroutenetwerk is gebaseerd op knooppunten, net als het fietsknooppuntensysteem. Dit biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan de wandelaar een ommetje maken, maar ook een meerdaagse tocht behoort tot de mogelijkheden. De wandelaar kan zelfs de provinciegrens over. Het netwerk sluit naadloos aan op de netwerken van Vlaanderen in België en de netwerken van de buurprovincies Zeeland en Limburg. De wandelaar bepaalt de route door van knooppunt naar knooppunt te wandelen. De route bepalen kan vooraf thuis met de wandelkaart op tafel of tijdens de wandeling vanaf de informatiepanelen die bij de startpunten staan. Ook op de website www.routesinbrabant.nl zijn de routes te raadplegen vanaf 1 november en kan de wandelaar een route bepalen.

De wandelkaarten zijn vanaf 1 oktober te koop bij diverse verkooppunten. De verkooppunten staan op de website van de betreffende gemeente. Routes kunnen vanaf 1 oktober met wandelkaart gelopen worden. Per 1 november is het netwerk helemaal compleet en kunnen routes ook zonder wandelkaart gelopen worden.

Bijschrift foto:
Wethouder Erik Ronnes van de gemeente Boxmeer krijgt een knooppuntpaal overhandigd door vrijwilliger Martien van de Weem tijdens de opening van het Wandelroutenetwerk Land van Cuijk, Veghel en Boekel.
advertentie