Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeer overspoeld door legendarische artiesten

Geplaatst op: woensdag 20 augustus 2008


Zaterdag 6 september is het dan eindelijk zover. De derde editie van Box Rocks Out vindt dan plaats in hartje Boxmeer, op het stukje parkeerplaats voor JC De Box. Het festival duurt de gehele middag van 13.00 tot 22.00 uur ‘s avonds en is geheel gratis. Er is genoeg te doen voor bezoekers in alle leeftijdscategorieën.

Het concept van Box Rocks Out ‘Locals Do Legends’ staat voor het eenmalige eerbetoon dat de bands, die normaliter eigen repertoire spelen, leveren aan hun legendarische helden. Negen bands hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt om dit waar te kunnen maken. Naast de vele optredens is er dit jaar ook aan de kids gedacht. Er is allerlei vermaak, zoals een luchtkussen en een Guitar Hero unit. Tevens is er professionele begeleiding aanwezig die een oogje in het zeil houden, zodat ouders met een gerust hart van de muziek kunnen genieten.

Voor degenen die te laat waren om deze grunge band van icoon Kurt Cobain uit Seattle ooit live te aanschouwen, hier een eenmalige herkansing! Als hoofdact hebben we namelijk niemand minder dan Nirvana. Dit eerbetoon wordt geleverd door een eenmalige gelegenheidsband met leden van The Motion en Maaswater Veenlijk. En hoe kan het ook anders, de band noemt zichzelf Maaswatermotion. Leden uit deze band hebben eerder op het Box Rocks Out podium gestaan in bands als Foo Fighters, Rage Against The Machine, Sepultura, Black Crowes, Led Zeppelin en Johnny Cash, waar de succesvolle tribute band The Orange Blossom Special uit is voortgekomen. Dit belooft een erg speciaal optreden te worden!

Voor de op een na laatste act hebben wederom leden van verschillende bands, die hun strepen toch al dubbel en dwars hebben verdiend, hun krachten tezamen gebundeld. Deze gelegenheidsband luistert naar de naam Pester of Muppets en presenteert vol trots aan u.. Metallica! Na drie edities is het dan eindelijk zover en zijn ook de godfathers van de Metal, met James Hettfield als aanvoerder, vertegenwoordigd op Box Rocks Out. We doen het fenomenabele optreden tijdens Pinkpop ’08 hier gewoon nog eens zoetjes over.

Maar we hebben nog meer dan alleen muziek van het ietwat ruigere genre. Als de avond nog jong is, krijgen we een optreden verzorgd door het Boxmeerse Counter Clockwise. Het publiek kan genieten van een dik half uur R.E.M. In de beginjaren bouwde deze band al een behoorlijke reputatie op, maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met het album 'Out Of Time' en de hits 'Losing My Religion' en 'Shiny Happy People'. Deze hits worden tegenwoordig tot de klassiekers in de popmuziek gerekend.

Voor hen speelt de derde gelegenheidsband van de dag, die een eerbetoon gaat brengen aan niemand minder dan The Hives. Deze Zweedse vijfmansformatie stond vroeger bekend als een toonaangevende groep tijdens de heropkomst van de garage rock. Tegenwoordig spelen ze een iets toegankelijkere vorm van rock. Ook staan ze bekend om hun hilarische zelfverheerlijking en het optreden in matchende kostuums die met elk album mee veranderen. We kunnen dus rekenen op een optreden in stijl.

Dan een hele energieke act. Met Hatebreed covert 12Gauge ongetwijfeld een van de hardste bands van tegenwoordig. Net zoals 12Gauge zelf, maken de heren van Hatebreed ook een combinatie van metal en hardcore; metalcore zoals dat zo mooi genoemd wordt. De organisatie staat niet garant voor de kleine aardbeving die Marshall Perish, Johan Fear, Kris Darrell, Pearl en Lil’ Chopper wellicht gaan veroorzaken in Boxmeer.

Net iets minder legendarisch, maar zeker zo de moeite waard als de headliner van vandaag is Alice in Chains. Deze grungerock formatie wordt gecoverd door de gelegenheidsband Them Bones die speciaal voor deze dag is gevormd. Mede dankzij de drang van zanger Layne Staley om in de underground scene te blijven, brak deze band uit Seattle nooit door tot het grote publiek. Laat je zaterdag dus verassen en betoveren met de duistere, depressieve, maar verlossende en o zo mooie muziek van Alice in Chains.

Tijdens de derde act is het tijd om even te bij te komen. Met een biertje in de hand waait de nodige dosis ‘jazzy hiphop rock’ je, als een frisse zomerbries, vanzelf om de oren. Het zijn namelijk de Last Crewsaders die dan in de voetsporen treden van Cypress Hill. De Last Crewsaders waren niet alleen vertegenwoordigd tijdens alle voorgaande edities van Box Rocks Out, ook stonden ze eerder dit jaar nog in JC De Box als voorprogramma bij een van Nederlands grootste hiphop artiesten, Osdorp Posse.

Voor Cypress Hill zullen Brabants nieuwste talenten op gebied van metal, As Enemies Arise, het BRO podium betreden. Juni jongslede mochten ze openen tijdens Op de Tôffel, een festival dat inmiddels een begrip is geworden in het Land van Cuijk en omstreken. Daar deelden ze het podium met artiesten als Voicst en Aux Raus. Nu coveren ze de band Parkway Drive, een band die qua stijl een goede match is met deze jongens.

We trappen deze dag af met de band Robby Hooker and the redlight District die het publiek een set van Creedence Clearwater Revival voor te schotelen. CCR had hun hoogtijdagen in eind jaren ’60 en begin jaren ’70. CCR kent een karakteristieke ‘moeras-sound’, ook wel Swamp Blues genoemd; een mix van country, blues en rock n' roll. Ook de wat oudere generatie onder ons komt dus niets tekort op Box Rocks Out.

Kortom, het nieuwe seizoen van JC De Box wordt dit jaar weer ingeluid met veel optredens, een gezellige sfeer en een lekker zonnetje als het meezit. En of je nu van popmuziek, bluesrock, hip-hop, grunge of kei harde metal houdt, er is voor ieder wat wils. Kun je niet wachten, kijk dan alvast op www.boxrocksout.nl voor de nodige sfeerimpressie en veel info over alle edities.

BOX ROCKS OUT – Locals Do Legends
Za. 6 september 2008 | O: 13.00 | A: 13.30 | Entree: GRATIS
JC De Box (buiten) | Weijerplein 1 | 8531 JV Boxmeer
advertentie