Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie galerie RoBa 1 t/m 29 sept. 2013

Geplaatst op: donderdag 22 augustus 2013


Keramiek, hout, glas, brons, blik, ijzer en schilderijen bij galerie RoBa.

Expositie van zo 1 t/m zo 29 sept. Open; de 1e zondag, elke vrijdag, zaterdag en laatste zondag van 14.00-17.00 uur Voortsestraat 8, Sint Hubert. Vrij toegankelijk. www.roba-kunst.nl

Galerie RoBa opent zondag 1 september om 14.00 uur een binnen- en buiten expositie met;

Marike Olthof uit Holten met glas.
Het glas wordt gevormd door de fusing-techniek tot unieke schalen, vazen als objecten en een eigen sieradenlijn. De voorkeur voor geometrische vormgeving komt vooral tot uiting in haar schalen. Het onverwachte kleurenspel, het vangen van het licht in het glas en het maken van composities en structuren binnen de mogelijkheden van het glas zijn haar grootste uitdaging. Naast haar vrije werken, wordt er ook in opdracht ontworpen.

Gerreke van Veen uit Dordrecht met keramiek, keramisch werk en brons laat graag haar mensjes lezen… Ze houdt van de mens en zijn omgeving en hierin schuilt de kracht van haar figuren. Wat haar vooral inspireert zijn de gebaren, houdingen en contacten met de mens. Het keramiek wordt gemaakt van diverse soorten zwartbakkende chamotteklei. Afhankelijk van de grootte en details wordt het werk op verschillende temperaturen gebakken. De kleuren worden aangebracht met pigmenten en oxides en na het eindproces geïmpregneerd.

Marga Hendrix uit Stramproy met dierensculpturen in brons of een combinatie van keramiek en ijzer. Dieren zijn haar grootste inspiratiebron en hebben in haar leven een speciale betekenis. Het zien van hun beweging stimuleert haar creativiteit tot vormgeving. De bronzen beelden worden altijd als unica gegoten, er is dus geen oplage. De combinatie van keramiek en ijzer geeft veelal een versterking van materialen en het schept ‘ruimte’ om grotere werken te kunnen creëren.

Clem Stroeken uit Eindhoven met schilderijen, haalt zijn inspiratie uit de herinneringen die hij heeft aan het land, het water, de hemel, de horizon en de mens. De uitwerking van deze opgeslagen beelden leiden tot krachtige natuurabstracties, gedachtenbeelden en emotieportretten. Zijn series zijn klein, de ene komt als vanzelf voort uit de andere. Wat ze allemaal wel gemeenschappelijk hebben is het stevig verfgebruik. Je ruikt als het ware haast de olieverf.

Gijs van Lanen uit Overloon met hout. Bij toeval kwam Gijs terecht bij het materiaal ‘wortelhout’. De levende vormen die hierin vaak verscholen zitten, grepen hem enorm aan. Het is zijn intentie om zo min mogelijk aan de structuur te veranderen, oftewel het wortelhout voor zich laten spreken. Pas tijdens de bewerking vormt zich het beeld. Door de samenwerking met kunstsmid Juul Baltussen voor de sokkels van ijzer ontstaat er een fusie tussen hout en metaal die elkaar zo versterken en een meerwaarde aan het geheel geven.

Margreet van der Meij uit Wijchen met abstracte of semifiguratieve beelden. Hetgeen haar innerlijk bezig houdt, geeft zij gestalte in haar beelden. Zij kiest het materiaal waarin het beeld het beste tot zijn recht komt zoals; klei, was, hout, steen, brons, gaas purschuim, giethars, gips of blik. Er ontstaan zo verrassende combinaties met verschillende materialen en formaten., maar altijd met gevoel voor een spannende balans in vorm, materiaal en kleur. Jan Bastiaans uit Mill en Elsbeth Roest uit Sint Hubert exposeren permanent hun schilderijen
advertentie