Deel dit artikel ‹ Terug

Studiebegeleiding Mill voor extra leerplezier

Geplaatst op: woensdag 21 augustus 2013


Het begin van het nieuwe schooljaar betekent voor veel leerlingen vooral bijpraten over de vakantie en boeken kaften. Als het rustige begin echter voorbij is, is het weer een kwestie van huiswerk maken en leren. Voor wie daar hulp bij nodig heeft is daar vanaf 2 september Studiebegeleiding Mill.
“Veel leerlingen moeten het plezier in leren (weer) ontdekken ,” zegt Henk van Venrooij, oprichter van Studiebegeleiding Mill. “Vooral als je naar de brugklas gaat, komt er zoveel nieuws op je af. Het is dan fijn als iemand je helpt bij het ‘leren leren’. Op deze manier leren we scholieren hoe ze het beste kunnen plannen en leren. Ook als de stof onduidelijk is en iemand kan je op het goede spoor zetten waardoor je zelf weer verder kunt geeft dat een behoorlijke boost aan het leerplezier. Zelfdiscipline om huiswerk te maken is vaak zwaarder dan in eerste instantie lijkt . Bovendien is het erg prettig als je thuiskomt en je huiswerk (bijna) klaar is. Dat geeft meestal ook heel veel rust in het gezin”
Henk, zelf afkomstig uit het onderwijs, is vorig jaar al klein begonnen met zijn bedrijfje. Vanaf dit jaar pakt hij het groter aan. “Ik merk wel dat er vraag is naar studiebegeleiding in Mill en omgeving. In vele andere dorpen en steden zitten al begeleidings- en bijlesbureaus, maar hier in de directe omgeving nog niet. Daarbij kruipt het onderwijsbloed toch waar het niet gaan kan.”
Naast de resultaten is het voor Henk ook belangrijk dat leerlingen de lol in het leren ontdekken. “Als je het op de juiste manier brengt, zien de kinderen in dat school ook echt leuk kan zijn. De stof blijft dan veel beter hangen en dat heeft weer een positieve invloed op de punten. En een goed punt motiveert iedereen, ook al moet je soms doen alsof een onvoldoende je niet boeit.”
Behalve huiswerkbegeleiding biedt Studiebegeleiding Mill ook een korte cursus Nederlandse grammatica, cito- en presentatietrainingen en bijles. Waar en wanneer nodig wordt de hulp ingeroepen van de beste 6vwo leerlingen en universitair studenten. Om te leren hoe je rustig een toets ingaat, zijn er zelfs afspraken met een daarin gespecialiseerde EEN-therapeute.
De lichte studieruimte is vernieuwd en flink uitgebreid en daarom houdt Studiebegeleiding Mill op vrijdag 30 augustus een inloopavond, van 18.00 uur tot 21.00 uur. Hier kunnen geïnteresseerden kennis maken met Henk en enkele leerlingen van het eerste uur, die hun studie-ervaringen graag met u delen. Natuurlijk kunt u dan ook een datum afspreken voor het (gratis) intakegesprek. Studiebegeleiding Mill is gevestigd aan de Karstraat 44 in Mill.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.studiebegeleidingmill.nl

advertentie