Deel dit artikel ‹ Terug

Paardenpraat op Tuigpaardendag Beers

Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2013


Praten met je paard. Dat doet paardenfluisteraar Sylvia van Noye uit Grave op zondag 28 juli tijdens het Tuigpaardenconcours op Landgoed De Barendonk in Beers. Ze geeft niet alleen om 12.30 uur een demonstratie over de taal van het paard, ook is ze beschikbaar in de workshopring om naar het gedrag van andere paarden te kijken en dat te vertalen.

Heeft u vragen over het gedrag van uw paard? Ervaart u ongemakken in de training van uw paard? Kom dan naar het tuigpaardenconcours om dit met haar en uw paard te bepraten. Ze geeft u deze dag gratis advies over hoe u nog beter communiceert met uw paard. Wel kan eventueel een bijdrage worden gegeven voor de stichting Paard in Nood.

Paarden communiceren met elkaar via lichaamstaal en energie. Met gebruik van eigen lichaamstaal en energie kan ook de mens met het paard goed contact hebben, veiligheid bieden, grenzen aangeven en leiderschap overbrengen. Lichaamstaal en leiderschap hebben een effect op de beleving van mens en paard.

Mensen helpen paarden.
Paardensignalen en gedrag vertellen hoe het paard zich voelt. Mensen kunnen non-verbaal het gedrag van het paard beïnvloeden. Zo creëren ze veiligheid door de balans in vertrouwen en leiderschap in omgang, grondwerk en rijden. Het paard herkent zijn eigen taal in de mens wanneer hij op deze manier communiceert. Wanneer we met bewustzijn van het effect van onze eigen lichaamstaal het paard trainen begrijpt het veel beter wat we van hem willen. Dit maakt dat een paard zich graag bij een mens aansluit en laat leiden, rijden en mennen.
Paarden helpen mensen.
Paarden spiegelen en communiceren gedrag via lichaamstaal, energie en het gevoel. Aan de hand van paardensignalen kunnen we deze communicatie lezen en inzetten voor coaching. Zo leert de mens via deze vorm van directe feedback veel over zichzelf. Paarden geven een realistisch beeld van hoe een persoon in het leven staat en hoe de ander die ervaart. Interactie met paarden vertelt ons veel over de persoon zelf en maakt dingen bewust waaraan we makkelijk voorbij gaan. Het paard leert ons het effect van lichaamstaal en het belang van non-verbale communicatie in relatie tot een ander mens.
Sylvia van Noye is paardenfluisteraar, coach en trainer van mens en paard in bewustzijn van lichaam en geest. Mede met de methode van de Canadese trainer Chris Irwin weet zij mens en paard voor elkaar te winnen en met elkaar te verbinden.
Wie een paard deze middag wil voorstellen aan Sylvia van Noye is van harte welkom en kan zich opgeven via telefoonnummer: 06-51271655
Voor meer informatie : www.hippodroom.com
advertentie