Deel dit artikel ‹ Terug

Zweedse filmhit As it is in Heaven tijdens Matineebios

Geplaatst op: dinsdag 23 juli 2013


Op vrijdagmiddag 2 augustus draait de Zweedse filmhit ‘As it is in Heaven’ tijdens de Matineebios in Filmhuis Mill. De film was in 2004 de best bezochte film in Zweden. As it is in heaven werd door Zweden ingestuurd voor de Oscars en wist een nominatie te bemachtigen voor beste buitenlandse film.

As it is in heaven gaat over Daniël Daréus, een bekende dirigent van middelbare leeftijd, die tijdens zijn drukke carrière een hartaanval krijgt. Omdat hij het rustig aan moet doen besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Hij gaat in het oude schoolgebouw wonen en komt in het dorp zijn oude klasgenoten weer tegen. Omdat hij met een artiestennaam terugkeert, herkent iedereen hem als bekende topdirigent, maar niet meer als het veel gepeste jongetje van vroeger. Het duurt niet lang voor hij wordt gevraagd om eens te komen luisteren naar het plaatselijke kerkkoor om eens wat goede raad te geven. Daniël kan geen nee zeggen. Vanaf dat moment is niets in het dorp meer hetzelfde. Het koor ontwikkelt zich en groeit. Daniël maakt zowel vrienden als vijanden en vindt liefde...

Kaartjes kosten €4, inclusief koffie of thee. De zaal is open om 13.30 u. en de film begint om 14.00 u. Halverwege de film is er pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl. De Matineebios is een aparte tak van ‘Filmhuis Mill’. In Filmhuis Mill draait iedere derde woensdagavond van de maand een film. Zeer binnenkort wordt het volledige film- en theaterprogramma van Myllesweerd voor volgend seizoen bekend.
advertentie