Deel dit artikel ‹ Terug

On the road again!

Geplaatst op: donderdag 4 juli 2013


Na 6,5 jaar en zo’n 250 optredens verder kwam er dan toch ook bij CANVAS! Rockin’ Hoempa een bezettingswissel binnen de band. Vanaf november 2012 werden er geen officiële optredens meer gedaan tot aan a.s. zondag! Deze staat al een tijdje dikgedrukt als "D-Day" in de agenda. CANVAS! gaat het podium weer op en is na zondag weer te boeken als feestband!

Al zolang CANVAS! Rockin' Heompa bestaat, betreedt deze Raamsdonkse band ieder jaar als afsluiter het podium van de Dollemansdagen. Speciaal voor de bandleden, maar ook voor het publiek. Het enige optreden wat de band ieder jaar geeft in thuisbasis Raamsdonk. Ook dit jaar zal, na de zeskamp, CANVAS! de Dollemansdagen afsluiten met twee uur echte Raamsdonkse Rockin’ Hoempa!

Dat het ook dit jaar weer een speciaal optreden zal zijn is niet zo moeilijk te bedenken natuurlijk… Zeker niet door de ¾ jaar durende pauze ivm het vertrek van accordeonist Heino Oome. Na een intensieve zoektocht wist CANVAS! in april te melden dat zij een nieuwe toetsenkoning hadden gevonden in de, uit Oosterhout afkomstige, Jeroen van den Bosch en dus met een nieuwe bezetting door zouden gaan!

In de tussentijd hebben de overige leden van het Rockin’ Hoempa Orchestra natuurlijk niet stil gezeten. Nee, verre van! Er werden nieuwe kostuums bedacht, een compleet nieuw decor, maar bovenal werd ook de setlijst compleet op de schop genomen. Een nieuw begin met uiteraard het herkenbare CANVAS!-geluid, maar zeker verrassend qua stijl en nummers. De complete show is opgehangen aan het nieuwe concept waarmee de band de komende tijd op pad gaat: 100 NUMMERS IN 100 MINUTEN!! En dan hebben we het ook echt over de 100 beste feesttent hits door-achter-over-langs elkaar gespeeld!

Naast de vertrouwde gasten in de show zoals The Banjoman en Ozzy Osbourne, zullen ook de blonde zanger van Scooter (back in tha house…Yeahaaaaah) zijn opwachting maken, maar ook de ZZ-Zinterklazen en (echte) rapper M&M (Yellow). Daarnaast zal er ook muzikaal verrast worden met o.a. hits van Faithless, Status Quo, Franky Boy, LMFAO en de“polkarisering” van AC/DC, The Rolling Stones en Guns n’ Roses al dan niet gespeeld met Sousafoon.

Kortom, na maar liefst ¾ jaar zonder CANVAS! is de band terug aan het front, terug op de Dollemansdagen en “ON THE ROAD AGAIN!” Dit is dan ook de nieuwe titel van de show (en tevens de kleur van de pakken voor de gene die ”road” gewoon als rood lezen…)

Om kennis te maken met het nieuwe “CANVAS! Rockin’ Hoempa Orchestra” nodigen we je graag uit a.s. zondag 7 juli in Raamsdonk!

Zondag 7 juli a.s.
Feesttent Dollemansdagen
Raamsdonk
18.00 uur
www.dollemansdagen.nl
(gratis entree…)

www.canvasrockinhoempa.nl

www.facebook.com/Canvas.RH
advertentie