Deel dit artikel ‹ Terug

Kerststalroute 'Langs de kribbe'

Geplaatst op: vrijdag 1 december 2006


Bij de VVV in Boxmeer verschijnt half december de vernieuwde en met nieuwe deelnemers uitgebreide editie van de kerst­stalroute 'Langs de kribbe'. Herders in de weide, de wijzen uit het Oosten, Jozef en Maria en het kindje Jezus zijn dit jaar te bewonderen in vele kerken, kapellen en een klooster in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg

Bijna alle deelne­mers openen op eerste en/of tweede kerstdag hun deuren. Diverse deelnemers zijn daarnaast ook op andere tijden in december en/of januari geopend. Voor de verschillende openingstij­den verwijzen wij u naar de kerstkrib­ben­route.

De kribben in de kerken, kapellen en het klooster, soms levensgroot, zijn een lust voor het oog: prachtige uit hout gesneden of in gips gegoten en beschilderde beelden, in fraaie gewaden gestoken al dan niet in combinatie met levende dieren opgesteld in een sfeervolle of natuurlijke omgeving. Deelnemers aan de route kunnen behalve de kerstkribben ook de kerken zelf in ogen­schouw nemen. De kerken in het Land van Cuijk herbergen ondanks de in de Tweede Wereldoorlog opgelopen schade nog vele kunst­schatten.

De kerststalroute biedt de gelegenheid om met eigen auto een tocht te maken langs deze en andere kerken en hun kribben en geeft tevens uitgebreide, historische informatie over de kerken en hun bezienswaardigheden. De route is in elke deelne­mende plaats te starten. Kerststalroute 'Langs de kribbe' is verkrijgbaar bij de VVV's in Boxmeer, Overloon, Sint Anthonis, Cuijk en Gennep.
advertentie