Deel dit artikel ‹ Terug

Wandel mee de middeleeuwen in

Geplaatst op: maandag 4 augustus 2008


Ontdek 700 historie rondom leenheer Jan van Kuyc.

We gaan terug naar het jaar 1308, waarin Jan van Kuyc leenman van het land van Cuijk, leefde en belangrijke beslissingen nam. Zoals bijvoorbeeld de opdracht van de koning van Engeland om Floris de Vde te laten doden. Het volk komt in opstand als ze erachter komen dat Jan van Kuyc onderdak biedt aan de moordenaars van Floris de Vde. Dit kan de ondergang van Cuijk betekenen. Cuijk wordt getroffen door een veldslag; in groten getale komt het leger van Floris-Jan, de zoon van de inmiddels vermoorde Floris de Vde, ten tonele en alle goede bedoelingen van onze landheer komen in gevaar.

VVV Cuijk organiseert op 6 en 20 augustus een culturele wandeling in het teken van deze bijzondere heer, Jan van Kuyc. Wandel mee met een gids en luister naar de bijzondere anekdotes over Jan van Kuyc en andere bijzondere ‘Cuijk-wetenswaardigheden’.

Geniet vooraf of erna van een Mini-Maascruise met De Drie Provinciën

Om 10.00 en 15.45 uur starten de Mini-Maascruises met De Drie Provinciën over de Brabantse, Limburgse en Gelderse Maas, die u kunt combineren met de stadswandeling door Cuijk. Vanaf het zonnedek heeft u een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van ‘Moeder Maas’, nostalgische dorpjes en mooie watersportgebieden. U komt oren en ogen tekort.

Inschepen kan aan de Maaskade in Cuijk (Waaistraat 1):

10.00 en 15.45 uur: de cruise gaat langs de plaatsen Mook, Overasselt, Grave en terug naar Cuijk. Vaartijd: +/- 3 uur (terug in Cuijk: 13.15 en 18.30 uur).

Data stadswandeling: 6 en 20 augustus, start: 14.00 uur bij de VVV in Cuijk, Grotestraat 62.

Combinatie met Mini-Maascruise in Cuijk: start 10.00 of 15.45 uur, Maaskade in Cuijk.

Kosten:
-Stadswandeling (90 minuten): gratis
-Inschrijven/reserveren niet nodig, vol=vol
-Kinderen mogen mee onder begeleiding van een volwassene.
-Mini-Maascruise: € 10,- en kinderen € 5,- (4 t/m 11 jaar, kinderen t/m 3 jaar mogen gratis aan boord)
advertentie