Deel dit artikel ‹ Terug

Kindervoorstelling "Gek op goud" op 10 juli 2013 in het Openluchttheater van Overloon

Geplaatst op: woensdag 26 juni 2013


Woensdag 10 juli: “Gek op goud”

Beleef de gouden eeuw door de ogen van een beroemde tijdgenoot
Wat zou jij doen als je opeens een pot met goud vindt? Voor de bewoners van twee grachtenhuizen is deze vondst de start van een geweldig avontuur. Een avontuur dat hen totaal nieuwe kanten laat zien van de stad waarin zij leven. Het is in 2013 bijna 400 jaar geleden dat Pieter Cornelisz Hooft “Warenar” schreef; een komedie met het centrum van het 17e eeuwse Amsterdam als plaats van handeling. Ter viering van dit jubileum speelt Theater Stuiter “Gek op goud” een bewerking van deze unieke komedie.

P.C. Hooft Pieter Corneliszoon Hooft (Amsterdam, 16 maart 1581 – Den Haag, 21 mei 1647) was een Nederlandse geschiedkundige, dichter en toneelschrijver. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van een literaire cultuur in het Nederlandse taalgebied en heeft talrijke toneelstukken en boeken op zijn naam staan. Hij woonde gedurende 40 jaar in het Muiderslot dat onder zijn beheer een plek werd waar bekende kunstenaars en geleerden uit zijn tijd geregeld bijeenkwamen. Deze bijeenkomsten kregen later de naam Muiderkring. De P.C. Hooftprijs, de belangrijkste prijs voor schrijvers in het Nederlands taalgebied, is naar hem genoemd.
Deze voorstelling is leuk voor de hele familie!

Woensdag 10 juli, aanvang 14.30 uur in het Openluchttheater van Overloon, Museumpark 1.
Entree € 5,50 voor jong en oud.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.openluchttheateroverloon.nl, bij Plus Verbeeten te Overloon en bij de kassa van het theater zolang de voorraad strekt.
advertentie