Deel dit artikel ‹ Terug

Nog één week volop activiteiten in de maand van Down's Upside Mill

Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2013


Symposium: Creëren van kansen voor kwetsbare burgers

Ter afsluiting van de Maand van Down´s Upside Mill wordt er op maandag 1 juli in Sociaal Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill en zorg- en welzijnsmarkt georganiseerd met als thema: " Creeren van kansen voor kwetsbare burgers".

Vanat 17.30 uur zullen verschillende organisaties zich presenteren op de zorgmarkt, vanaf 19.00 uur start het symposium. Gastsprekers, waaronder Tweede Kamerlid Mona Keijzer en Marina Hesen (MEE) zullen hun visie geven op het thema en aansluitend volgt er een paneldiscussie. De avond is bedoeld voor een breed publiek, iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp of betrokken is geweest bij Down´s Upside Mill, is welkom.

Volg het symposium op twitter: #downsupmill

http://www.ontdekmill.nl/zorg-en-welzijnsmarkt-1-juli/


Weekoverzicht
Onderstaande activiteiten zijn bedoeld om de integratie tussen mensen met en zonder verstandelijke beperkingen te bevorderen, dus iedereen is welkom om deel te nemen.

25 juni 16.30-17.25 uur
Fitland XL Mill / Hoogveldseweg 1 / Mill
Gratis G-sporten o.b.v. een ervaren instructeur. De groep gaat aan de slag met samenwerkingsspellen waarbij ook kracht aan te pas kan komen. Als het weer het toelaat kan de groep naar buiten toe om een potje te tref- of voetballen. Inschrijven kan tot 24 juni via Rianne van der Ven.

26 juni: 14.00-15.00 uur
Berends Bloemsierkunst / Hoogstraat 5 / Mill
Gratis bloemen workshop voor mensen met een beperking, ondersteunt door hun begeleiding. De groep gaat aan de slag met een fleurige bloementaart / bloemenarrangement, die men (mooi ingepakt) mee naar huis kan nemen. Dit in groepjes van max. 4 personen + (eigen) begeleiding (vol=vol) inclusief een korte pauze. Inschrijven kan tot 24 juni via Rianne van der Ven.

28 juni: 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur)

Myllesweerd Mill
Extra Matineebios
Sam Dawson is verstandelijk gehandicapt en heeft het niveau van een zevenjarige. Toch zorgt hij met hulp van een groep buitengewone vrienden voor zijn dochtertje Lucy en voedt haar liefdevol op. Dat dit niet zonder problemen verloopt mag duidelijk zijn. Zijn onvoorwaardelijke vaderliefde blijft hierbij het allerbelangrijkste. Entree: € 4,- p.p. incl. kop koffie/thee.

28 juni: 14.00-15.00 uur
Berends Bloemsierkunst / Hoogstraat 5 / Mill
Gratis bloemenworkshop voor mensen met een beperking, ondersteunt door hun begeleiding. De groep gaat aan de slag met een fleurige bloementaart / bloemenarrangement, die men (mooi ingepakt) mee naar huis kan nemen. Dit in groepjes van max. 4 personen + (eigen) begeleiding (vol=vol) inclusief een korte pauze.
Inschrijven kan tot 26 juni via Rianne van der Ven.

30 juni: 14.00 uur
Myllesweerd Mill
Muziekmiddag
Gezellige muziekmiddag verzorgd door muziekgroep Sambaband Dichterbij o.l.v. Frank van Wely en zang door Marinda Wijnen (Student aan de Herman Brood Academie, bekend van duetten met Syb van de Ploeg).

1 juli: 17.30-± 22.30 uur
Myllesweerd Mill
Zorg- en Welzijnsmarkt
Afsluiting Down´s Upside met een ontmoetingsavond voor en door zorg- en welzijnsinstellingen en diverse organisatie met een presentatie van Mona Keizer - Tweede Kamer lid WMO.

http://www.ontdekmill.nl/programma/


Down´s Upside is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Down´s Upside Mill is tot stand gekomen door inzet van de projectgroep Down´s Upside Mill. Het project is mede mogelijk gemaakt door: MEE Noordoost Brabant, Willibrordusparochie Mill, Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Gemeente Mill en Sint Hubert, Stichting Platform Toerisme & Recreatie Ontdek Mill en vele andere sponsoren!
advertentie