Deel dit artikel ‹ Terug

Een unieke proeverij in Vierlingsbeek

Geplaatst op: maandag 4 augustus 2008


Streekpruvenement dit najaar van start

Op het erf van het 20 hectare tellende aspergeteeltbedrijf van Erik en Beate Denissen in Vierlingsbeek verrijst een compleet nieuw bedrijfsgebouw van maar liefst 900 m². Als alles goed gaat opent dit najaar het Streekpruvenement haar deuren. Dit is een unieke proeverij van heerlijke aspergegerechten en andere streekproducten uit de regio Boxmeer.

In de nieuwe bedrijfshal komen ruimtes voor het schillen, verpakken en zonodig bereiden van asperges, een verkoop- en informatiepunt en de eigenlijke pruvenementssalon, waar men heerlijke gerechten kan nuttigen. “De proeverij is het hele jaar door dagelijks geopend”, vertelt Denissen. “Is het weer mooi, dan kunnen mensen bovendien neerstrijken op het terras, want ook daar hebben we aan gedacht. Dit terras is vanuit de pruvenementssalon bereikbaar.”

Specialiteit
De aspergeboerderij van Denissen bestaat al sinds 1950 en is inmiddels een begrip in de regio. Erik nam het bedrijf in 1997 over van zijn vader. Het bedrijf heeft vele jaren ervaring met de teelt en verwerking van asperges. Het schillen van ‘het witte goud’ en het naar wens verpakken en verwerken van de asperges behoren tot de specialiteiten op de aspergeboerderij. “Vier jaar geleden begonnen we met de huisverkoop van asperges”, aldus Denissen. “Dat was een eerste succesvolle stap op weg naar bedrijfsverbreding. Ik zie het Streekpruvenement nu als een grote vervolgstap.”

Arrangementen
Het hele jaar rond kunnen bezoekers straks op de aspergeboerderij genieten van heerlijke streekproducten uit de regio. Via arrangementen kunnen ze dan ook een kijkje op het bedrijf nemen en zien hoe de asperges gestoken en verwerkt worden. “Toen ik vorig jaar aan het ZLTO-bestuur voorstelde om op ons erf een tent met een keuken neer te zetten om hier bereide aspergegerechten te serveren, werd dat heel enthousiast ontvangen”, zegt Denissen. “Ik ben toen de ideeën verder gaan uitwerken en dat resulteerde uiteindelijk in het Streekpruvenement.”

Internet-portal
Alles wordt straks helder gecommuniceerd en in beeld gebracht op de website van Denissen, www.denissen-asperges.nl. “Daarnaast zijn we ook in gesprek met collega-ondernemers in Overloon om een gezamenlijke internetportal op te zetten”, aldus Denissen. Het pruvenement gaat dit najaar van start.

Vitaal, mooi en schoon platteland
De bouw en ontwikkeling van het Streekpruvenement vindt plaats met financiële ondersteuning vanuit de reconstructie Peel en Maas. Momenteel worden in heel Brabant diverse projecten aangepakt ter verbetering van de kwaliteit van water, natuur, landbouw, recreatie en leefbaarheid. Deze moeten op termijn leiden tot een vitaal, mooi en schoon platteland, waar zowel bewoners, boeren, tuinders, stedelingen als recreanten goed kunnen wonen, werken en recreëren.
advertentie