Deel dit artikel ‹ Terug

Samenwerking Speelotheek Gennep en Bibliotheek Gennep

Geplaatst op: donderdag 13 juni 2013


Met ingang van woensdag 19 juni 2013 is de samenwerking tussen de speelotheek Gennep en de bibliotheek Gennep een feit. Op deze dag wordt om 13.30 uur de Speelotheek officieel geopend in de bibliotheek Gennep. Dit gaat gepaard met een gevarieerd feestelijk programma. Goochelaar Rolando brengt presenteert zijn speciale boekenkast vol magie. Kinderen ontvangen een traktatie bij iedere ingeleverde kleurplaat en maken kans op de hoofdprijs. Daarnaast worden er de hele dag demonstraties geven van verschillende soorten speelgoed en speelleermaterialen.

Na maanden van intensieve samenwerking is de gehele collectie van de speelotheek opgenomen in de collectie van BiblioPlus. Dit betekent dat uitleen via de selfservicestations van de bibliotheek nu mogelijk is. Ook zijn alle materialen opgenomen in de online catalogus zodat leners thuis kunnen zien wat er allemaal beschikbaar is en deze materialen zelf reserveren zodat het speelgoed klaar staat in de bibliotheek.

Het grote voordeel van deze samenwerking is dat de collectie nu beschikbaar komt voor alle leden van de bibliotheek. Daarnaast worden alle leden van de speelotheek automatisch een jaar lang gratis lid van de bibliotheek. Op deze manier komt deze mooie collectie speelgoed voor veel meer mensen beschikbaar.

Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. De speelmaterialen stimuleren o.a. samenspel, creativiteit en probleem oplossend vermogen. Goed speelgoed is vaak duur en kinderen hebben behoefte aan afwisseling. Met het speelgoedassortiment van de Speelotheek Gennep heeft u volop variatiemogelijkheden. Materialen die bij de leeftijd passen en waarmee kinderen kunnen ontdekken en leren. Maar vooral waar ze veel plezier mee kunnen hebben. Voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of lichamelijke functiebeperking bestaat aangepast spelmateriaal. Iedereen met een biebpas van BiblioPlus kan speelgoed lenen via de zelfbediening. De speelotheek is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

De spelregels voor het uitlenen van speelgoed vindt u op onze website www.biblioplus.nl/speelgoed
advertentie