Deel dit artikel ‹ Terug

Cursussen autisme in Boxmeer

Geplaatst op: maandag 3 juni 2013


In september start MEE Noordoost Brabant twee cursussen rondom autisme in Boxmeer: een sociale vaardigheidstraining voor kinderen met autisme en een cursus voor familieleden van kinderen met autisme. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot 15 augustus. MEE biedt ondersteuning, advies en informatie aan mensen met een beperking en hun naasten. Een onderdeel daarvan is het verzorgen van cursussen en gespreksgroepen.

Kinderen met autisme van 9 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan een social vaardigheidstraining. Deze training is voor kinderen die moeite hebben om zich te verplaatsen in de gedachten en gevoelens van anderen. De kinderen leren gevoelens herkennen en oefenen met sociale vaardigheden. Er zijn zestien bijeenkomsten van één uur, eens per week, met uitzondering van de schoolvakanties, in Boxmeer.

Voor opa’s, oma’s, ooms en tantes van kinderen met autisme is er een cursus over autisme. De opvoeding van een kind met een vorm van autisme (zoals PDD-NOS) vraagt meer van ouders. Erkenning van mensen uit de directe omgeving, zoals familieleden, kan hen hierbij tot steun zijn. De cursus vergroot uw inzicht in de denk en handelswijze van uw kleinzoon, kleindochter, neefje of nichtje met autisme. Er zijn vier bijeenkomsten, eens per twee weken in Boxmeer.

Beide groepen starten bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie over deze en andere groepen of cursussen leest u op www.mee-nob.nl onder ‘cursussen’. Ook aanmelden kan via deze website. Of neem contact op met de coördinator groepswerk, Inga Jacobs, telefoon 0413 33 47 33 of e-mail i.jacobs@mee-nob.nl.
advertentie