Deel dit artikel ‹ Terug

Zaterdag 8 juni open dag rond 100 jaar brandweer Mill

Geplaatst op: maandag 3 juni 2013


Zaterdag 8 juni organiseert het Brandweerkorps van Mill en Sint Hubert een spectaculaire open dag in en rond hun brandweerkazerne aan de Jochemsweg in Mill. Deze open dag wordt gehouden in het kader van 100 jaar brandweer in Mill. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn er tal van activiteiten te vinden voor groot en zeker ook voor klein. Naast diverse informatiestands en demonstraties kunnen kinderen een rondrit maken in een brandweerwagen en via diverse opdrachten een brandweerdiploma behalen.

De open dag start om 11.00 uur met de officiële presentatie van een jubileumboek over 100 jaar brandweer. Dit boek wat gemaakt is door oud-leden en Myllesheem staat vol anekdotes en veel foto’s uit 100 jaar brandweer Mill. Dit boek is voor 20,-- euro verkrijgbaar tijdens de open dag.

Maar verder die dag ook:
Er zijn eigen en regio voertuigen te bewonderen;
Er zijn demo’s van hulpverlening, flash over, lopen door rook, blussing met CO2 en vetbrand;
U ziet de gevolgen van het uit elkaar klappen van een airbag;
Kinderen kunnen een brandweerdiploma verdienen;
Een rondrit maken in een brandweerwagen;
Er zijn stands van o.a. de Brandweerwinkel, Smeba brandbeveiliging, Brandwondenstichting, EHBO en Myllesheem over de geschiedenis van de brandweer in Mill. Maar ook is de jeugdbrandweer Grave aanwezig en de afdeling preventie van brandweer Brabant noord.

Kortom, een spectaculaire open dag waarbij u een kijkje in de keuken kunt nemen van het brandweerkorps van Mill en Sint Hubert. Dit alles zaterdag 8 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur in en rond de brandweerkazerne aan de Jochemsweg 2 in Mill.
advertentie