Deel dit artikel ‹ Terug

The Upside of Down

Geplaatst op: maandag 6 mei 2013


Openluchtexpositie ´Down´s Upside´

Van 1 juni t/m 1 juli wordt de openluchtexpositie ´Down´s Upside´ in de gemeente Mill & Sint Hubert gehouden. De reizende openluchtexpositie Down´s Upside toont veertig portretten uit het boek de Upside van Down van Eva Snoijink. In de gastvrije gemeente Mill & Sint Hubert worden de handen ineen geslagen om in gezamenlijkheid (ondernemers, verenigingen, stichtingen én inwoners) iets bijzonders te doen voor mensen met een beperking , met als doel positieve beeldvorming en acceptatie van deze doelgroep in onze maatschappij.

Projectgroep

Down´s Upside is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten. Om het project naar Mill te halen, is een projectgroep, ontstaan vanuit de gemeenschap Mill en Sint Hubert, aan de slag gegaan in samenwerking met Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill, afgevaardigden namens de gemeente, ouders van kinderen met een verstandelijke beperking (zoals St. De Ladder Mill) en het Verrassende PlatteLand van Cuijk.

Kerkplein

De buitenexpositie beslaat 40 portretten van 2 x 2 meter, die op een aantrekkelijke wijze zullen worden tentoongesteld op 20 panelen in het centrum van Mill (Kerkplein). Op 2 juni zal de expositie op een feestelijke wijze worden geopend met om 10.00 uur een kerkviering georganiseerd in samenwerking met Stichting Dichterbij en aansluitend een openings-programma.


Programma

Een maand lang zal de gemeente Mill & Sint Hubert extra aandacht geven aan iedereen met een verstandelijke beperking met oa. een buiten- en binnen expositie, een feestelijke opening, voorstellingen, een informatieprogramma voor scholen, diverse (sport)activiteiten en workshops, een uitgaansavond, een zorg -en welzijnsmarkt en nog veel meer. 

Aftrap OnsPlattelandsRondje

De aftrap van het project en programma vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei (Pinksterweekend) tijdens OnsPlattelandsRondje 2013, georganiseerd door het Verrassende PlatteLandvanCuijk. De 28 bedrijven proberen tevens allen geld in te zamelen voor het goede doel, dit keer in het teken van Fonds verstandelijke gehandicapten, en specifiek het Millse project Down´s Upside. 
Tijdens het Pinkersterweekend zal in het bezoekerscentrum De Kuilen (Valkweg 11) een promotieteam van kinderen met een verstandelijke beperking aanwezig zijn om het project te promoten. Hier is tevens de kick-off van de lokale foto-expositie, mogelijk gemaakt door Fotoclub Kiekus in Wanroij. Kinderen/mensen met een beperking kunnen, als zij dat willen, gratis op de foto, bijvoorbeeld met hun broertje, zusje, vriendje, buurmeisje, huisdier, knuffel of ander dierbaar bezit. Alle portretten zullen eind juni (als afsluiter van het project en tijdens de zorg- en welzijnsmarkt op 1 juli) worden geprojecteerd in Myllesweerd onder de noemer ´onze eigen kinderen in beweging´. De 5 fotografen zijn: Marjan Hillman, Angeline van der Cruijsen, Robert Hurkmans, Maarten Verstraten en Rens Hubers. Wil je ook meedoen (ouder met een kind met verstandelijke beperking) met het promotieteam of de lokale foto-expositie, neem dan contact op met de projectcoordinator (zie onderaan contactgegevens).


Draag ook uw steentje bij met de Club-van-Ups


Inmiddels mag het project rekenen op steun vanuit het lokale en regionale bedrijfsleven en diverse organisaties. De projectgroep is nog steeds op zoek naar aanvullende sponsoring en wil lokale en regionale bedrijven aan zich binnen door middel van speciale sponsorpakketten. Mocht u willen sponsoren, neem dan contact op met Sandra Reusen (zie ´meer informatie´). Daarnaast is de ´Club-van-Ups´ opgericht; particulieren (en kleine bedrijven) kunnen lid worden van deze club door een eenmalige donatie van € 25,- te geven voor dit initiatief (bankrekeningnummer: NL86RABO 03304.56.662 t.n.v. Ontdekmill ovv Club-van-Ups). Wij stellen uw bijdrage zeer op prijs!

Meer weten?
advertentie