Deel dit artikel ‹ Terug

Beleef de zomer in Zoo Parc Overloon!

Geplaatst op: vrijdag 11 juli 2008


Tijdens de zomervakantie valt er veel te beleven in Zoo Parc Overloon! Er zijn vele jonge dieren in het park te bewonderen, zoals rode ibissen, rendieren, Chinaparkieten en strohalsibissen. Verder zijn er in de maanden juli en augustus volop bijzondere activiteiten in Zoo Parc Overloon. Zo kunnen bezoekers genieten van de spetterende Magic Zoo Show en krijgen ze een andere kijk op de dierenwereld bij educatiekar Beestenboel. Ook zijn er spannende roofvogel- en imkerdemonstraties en kunnen kinderen van alles leren over reislustige dieren door het doen van de zomerspeurtocht ‘Zoo Navigator’. Speciaal voor de jongste bezoekertjes is er dagelijks schminken en ballonknopen en zijn er leuke poppenkastvoorstellingen.

Waarom reizen dieren? En welke diersoorten reizen eigenlijk? Op deze en andere vragen vinden kinderen het antwoord door mee te doen aan de zomerspeurtocht Zoo Navigator. Met behulp van tien speurtochtborden die door het park verspreid staan, zijn de antwoorden op de vragen te vinden. Aan deze speurtocht kan dagelijks worden deelgenomen en als alle vragen juist worden beantwoord, maken kinderen kans op een mooie prijs. Het speurtochtformulier kost € 1,50. Wanneer de deelnemers na afloop hun antwoordstrookje inleveren bij de kassa maken ze kans op een leuke prijs!

Regelmatig verzorgt een valkenier in juli en augustus spectaculaire roofvogeldemonstraties in het park. De bezoekers krijgen op diverse middagen om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur aan de hand van het vlieggedrag van onder andere uilen, valken, woestijnbuizerds en gieren, uitleg over deze bijzondere dieren. De vogels tonen hun jachttechnieken en bezorgen de bezoekers een bijzondere ervaring als zij over het publiek vliegen. Een ideale gelegenheid voor de bezoekers om roofvogels in actie te zien!

Naast de roofvogeldemonstraties kunnen bezoekers iedere zondag een interessante imkerdemonstratie bijwonen. Tijdens deze demonstratie wordt allerlei informatie verteld over de bezige bij. Ook wordt er kunstraat gemaakt en honing geslingerd en kunnen bezoekers het merken van de mannelijke bijen bijwonen.

In de Magic Zoo Show beleven de theaterdieren dagelijks de raarste avonturen. Tijdens de spetterende theatervoorstelling leven bezoekers mee met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie, dansen de apensamba en worden ze verrast door de grote wisseltruc.

Bij de educatiekar Beestenboel kunnen bezoekers elke dag terecht om allerlei dierlijke materialen te bekijken en vragen te stellen. Zo kunnen ze zelf voelen hoe zacht de vacht van een yak is, een schildpadschild van binnen bekijken en horen wat het verschil is tussen de veren van ara’s en emoes. Aan de hand van de meest uiteenlopende dierenvoorwerpen, zoals schedels, eieren, veren, vacht en voeding wordt een nieuwe kijk op de dierenwereld gegeven.

Voor de jongste bezoekers is er extra veel vertier! Tijdens het hoogseizoen zijn er dagelijks poppenkastvoorstellingen, kunnen kinderen zich laten schminken als hun favoriete dier en een grappig ballonfiguur laten knopen.

Voor meer informatie over de exacte data en tijden van de verschillende activiteiten kunt u onze website www.overloonzoo.nl bezoeken.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie