Deel dit artikel ‹ Terug

Geef om onze mooie natuur!

Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2013


 ‘GEEF VOOR DE NATUUR’: COLLECTE DOOR NATUURMONUMENTEN

Natuurmonumenten organiseert dit jaar van 2 tot en met 6 april een collecte in de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel, Flevoland en Noord- en  Zuid-Holland. In heel Nederland vragen ruim 9000 collectanten steun voor de natuur  in Nederland. Ook in de gemeente Grave gaan in de week na Pasen collectanten met  hart voor de natuur op pad, in totaal 20 natuurliefhebbers die ook bij u in de wijk
komen collecteren.

Natuurmonumenten is een vereniging van meer dan 732.000 leden, met een gezamenlijk  doel: zorgen voor de natuur in Nederland. Daarom verwerven en beheren we natuurgebieden. Dat zijn er inmiddels 365 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim  100.000 hectare. In de omgeving van Grave gaat het om prachtige gebieden zoals de Mookerheide, de Langenboomse Bossen en parallel aan de Maas een langgerekt lint natuur in Brabant van maar liefst 70 km lengte. Zo houden we Nederland open en groen, en kunnen we blijven genieten van de natuur.

WAAROM COLLECTEREN?


Natuurmonumenten ontvangt voor het beheer en herstel van de natuurgebieden subsidies, sponsorgelden en bijdragen van leden. Extra giften zoals tijdens de collecte maken het  mogelijk onze natuurgebieden te verrijken met nieuwe fiets- en wandelpaden, kanoroutes, uitkijkpunten en informatiepanelen.

Meer weten over Natuurmonumenten, wilt u lid worden of meehelpen bij de collecte?


advertentie