Deel dit artikel ‹ Terug

Lazy Sunday Afternoon, dineren rondom een culinair thema

Geplaatst op: donderdag 21 maart 2013


Op zondag 7 april 2013 om 16:00 heerlijk tafelen!

Onder deze naam “Lazy Sunday Afternoon” organiseert Sjef Kok regelmatig, steeds op zondagmiddag, een diner rond een bepaald culinair thema. Iedereen schuift aan bij de centrale tafel en gezamenlijk genieten we van lekker eten en het onderlinge gesprek. Reservering verplicht.

Het thema op zondag 7 april aanstaande is 'Vergeten Vlees'. Probeer nog maar eens gewoon vlees te kopen bij de gemiddelde slager. Dat wordt steeds moelijker; de toonbank ligt vol met gerechten die alleen nog opgewarmd moeten worden. Aan de randen nog een karbonade, een sukadelap of een geperforeerd biefstukje. Veel stukken heerlijk vlees zijn niet meer te vinden. Sjef Kok laat u ze weer proeven. Uit de gekookte varkenskop haalt Sjef de lekkerste stukjes voor Antwerpse preskop, heerlijk met een glas bier van de Koninck.

Niet alleen vergeten, maar ook ondergewaardeerd is het vlees van wilde ganzen en paarden; Sjef maakt er worst, paté en zoervleisj mee. Sommige delen van het rund worden vaak ook gewoon in het gehakt gedraaid terwijl ze uitstekend als biefstuk kunnen worden geserveerd; zoals de longhaas en de Jodenhaas.

Tijdens deze Lazy Sunday Afternoon het vlees van vroeger met de smaken van en voor de culifanaten van het heden.
Deelname voor 25 euro per persoon (exclusief drankjes)

Honger!?
advertentie