Deel dit artikel ‹ Terug

Platform Recreatie & Toerisme gaat regio op de kaart zetten

Geplaatst op: donderdag 31 januari 2013


‘Toerist naar de regio lokken, da’s onze uitdaging’

Het Regionale Platform Recreatie & Toerisme Land van Cuijk en Noord-Limburg is geboren. Het gaat verbindingen leggen en onze streek promoten. Er zijn hier namelijk genoeg pareltjes die erop wachten om aan elkaar geregen te worden.

Het nieuwe platform is een ledenorganisatie van ondernemers in de wereld van toerisme en recreatie. Het initiatief vloeit voort uit het Toeristisch Recreatief Netwerk Land van Cuijk & Kop van Limburg (ToeReN) en een eerder onderzoek door Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen naar de toeristische kracht van onze regio. In het Land van Cuijk en de Kop van Limburg verdienen ruim 4.100 mensen hun brood in deze bedrijfstak. De betekenis voor de regionale economie is bovengemiddeld: 11% tegenover 4% landelijk. De groei in onze regio bleef de afgelopen jaren echter achter.
 
Onze regio heeft veel natuurlijke kwaliteiten en een ongekend Bourgondisch karakter. Misschien is deze gastvrijheid wel onze allergrootste ‘parel’. Nu de consument recreatie en toerisme steeds meer als eerste levensbehoefte ziet en hij deze bovendien dichter bij huis zoekt, is de tijd rijp voor aanpakken en doorpakken. En omdat een gast niet in grenzen denkt, wil het platform ook de banden met bijvoorbeeld Rijk van Nijmegen, Kreis Kleve en de Maashorst aanhalen.

Ambassadeurs
Het Regionale Platform Recreatie & Toerisme Land van Cuijk en Noord-Limburg gaat ook de al bestaande gemeentelijke platforms verbinden. De verantwoordelijke wethouders en ambtenaren van de vijf Land van Cuijkse gemeenten verwachten van het platform betrokkenheid bij de opgave waarvoor zij zélf staan: routestructuren (knooppuntenroutes) en (veranderende) VVV-winkels. Zij verwachten ook dat het platform vrijwilligers actief gaat binden. Dat zijn immers de ambassadeurs van de regio.
De nieuwe alliantie gaat bij de financiering uit van eigen inbreng van de ondernemers. Zij moeten regie krijgen, verantwoordelijkheid nemen en dit project verder uitbouwen. Alle ondernemers in horeca, toerisme en recreatie worden dan ook uitdrukkelijk uitgenodigd mee te doen.

Coördinator
Het Regionale Platform Recreatie & Toerisme Land van Cuijk en Noord-Limburg bestaat uit: Liesbeth Hermanussen (Landgoed De Barendonk Beers), Thomas Vloet (Fitland Hotel Dormylle), Fred van der Valk (Hotel Van der Valk Cuijk), Sjors Winkelmolen (Eldorado Parken) en voorzitter Carel van Genugten (voorzitter Verrassend Platteland). Vóór 1 juni 2013 wil men een coördinator hebben aangesteld. Voor het Land van Cuijk wordt een model uitgewerkt zoals dat ook wordt gebruikt door de Stichting Promotie Noord-Limburg. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief via landvancuijk@hotelcuijk.nl.
advertentie