Deel dit artikel ‹ Terug

Roadmovie The Motorcycle Diaries in Filmhuis Mill

Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2013


Op woensdagavond 9 januari draait de speciaal geselecteerde roadmovie en avonturenfilm ‘The Motorcycle Diaries’ in de theaterzaal van Cultureel Centrum Myllesweerd. Het is een verfilming van het reisdagboek van de jonge Ernesto “Che” Guevara op reis door het prachtige Zuid-Amerika.

De Braziliaanse regisseur Walter Salles verfilmde het reisdagboek van “Che” op een bijzondere manier. In The Motorcycle Diaries wordt de man, die later zou prijken op ontelbare posters en T-shirts, neergezet als een jongen van vlees en bloed; verlegen, gevoelig, een slechte danser. De film speelt zich af in Buenos Aires (1952). Student medicijnen Ernesto “Che” Guevara en biochemicus Alberto Granado besluiten Zuid- Amerika rond te reizen op een oude, versleten motor om het continent te ontdekken voordat Alberto 30 wordt. De reis verloopt niet zonder tegenslagen: de motor begeeft het om de haverklap en de avonturiers hebben te lijden onder de extreme weersomstandigheden. Toch weten Ernesto en Alberto in een korte periode heel wat kilometers af te leggen. Op hun tocht worden de twee jongens voortdurend geconfronteerd met de misstanden die heersen in hun geliefde continent. Door de gesprekken met mensen die ze onderweg tegenkomen, wordt het zaad van de revolutie in de geest van “Che” geplant.

Kaartjes kosten 5€, inclusief een drankje. De zaal is open om 19.30 u. en de film begint om 20.00 u. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via filmhuis@myllesweerd.nl.

Deze film wordt gedraaid door ‘Filmhuis Mill’. In Filmhuis Mill draait iedere tweede woensdagavond van de maand een film. Iedere eerste vrijdagmiddag van de maand vindt er een Matineebios plaats.
advertentie