Deel dit artikel ‹ Terug

Liberty Park deze zomer boordevol activiteit

Geplaatst op: woensdag 2 juli 2008


Ook dit jaar kunnen bezoekers tijdens de zomervakantie weer genieten van de gratis zomeractiviteiten in het Liberty Park. De activiteiten starten komend weekend en duren tenminste tot 24 augustus. Voor jong en oud valt er veel te genieten.

Een greep uit het programma. Om te beginnen is voor de kleinsten ook dit jaar weer elke middag onze museumeekhoorn "Jumpy" aanwezig. In zijn onderkomen zijn leuke spelletjes te doen en kunnen kinderen zich laten schminken!

Voor alle andere bezoekers zijn er in de zomervakantie van zondag tot en met donderdag elke middag interessante presentaties en rondleidingen. Zoals de Dagelijks Leven Vertellingen in de onderduikruimte. Daarin is te horen en te zien hoe het gewone gezinsleven er in de oorlog aan toe ging.

Daarnaast kan men deelnemen aan de informatieve rondleiding in het Documentatiecentrum waarin het ontstaan en het verloop van de Tweede Wereldoorlog uit de doeken wordt gedaan. En bovendien zijn er ook nog rondleidingen in het Marshall Museum. Daarin wordt meer ingegaan op bijzondere militaire stukken uit de collectie. De rondleidingen duren ongeveer een uur en vinden aansluitend plaats zodat het publiek niet hoeft te kiezen maar aan allebei kan deelnemen, als men belangstelling heeft.

Op zaterdag 2 augustus organiseert het museum samen met de Documentatiegroep ’40-’45 een documentatie- en boekenbeurs over de Tweede Wereldoorlog. Daarna wordt op 16 en 17 augustus het vuurwapenweekend gehouden, waarbij het publiek de handvuurwapens uit de oorlog zelf ter hand mag nemen. En op 24 augustus doet het museum mee aan Overloon Buitengewoon. Die dag zal ook de Koninklijke Luchtmacht met een batterij Patriot luchtafweerraketten acte de présence geven. Om het allemaal dan nog een beetje extra zomers te laten zijn, wordt op die dag in het openlucht theater in het museumpark ook nog een jazzconcert gegeven door de Pointwood Big Band.

En dan zouden we bijna vergeten dat er tot eind augustus in het museum ook nog de tijdelijke tentoonstellingen “Braaf! Honden in Oorlogstijd” en “Onderdrukking en Bevrijding” te zien zijn. Al met al kan het publiek dus in het Liberty Park in Overloon terecht voor een boeiend programma als de zon eens een keer wat minder hard schijnt.

Voor meer informatie: www.libertypark.nl
advertentie