Deel dit artikel ‹ Terug

Lagerhuis in Mill begint meteen en gaat op Tilt!

Geplaatst op: donderdag 27 december 2012


Het jaar 2013 gaat in Grandcafé zaal ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill een bijzonder muzikaal jaar worden. Niet dat dit de laatste jaren niet het geval was, maar in 2013 gooien Hanneke, Stephan en Patrick Weren er nog een schepje bovenop. Dat begint allemaal al meteen op zaterdag 5 januari met top formatie Tilt. Vanaf 21.00 uur brengen zij de grootste top 40 en feesthits in ’t Lagerhuis. Toegang 6 euro.

De 5 mannen van Tilt zijn met hun coverrepertoire graag geziene gasten in feesttenten en discotheken maar ook op bruiloften en partijen. Tilt ontstond eind jaren zeventig als een schoolbandje, dat veel pop/rockcovers speelde. Zanger Frenk de Wert is het enige overgebleven bandlid van het eerste uur. Samen met zijn muzikale makkers Hanz Beekman, Peter Vennings, Conny Bens en Michiel van den Boer vormen zij al ruim 30 jaar de band Tilt.

Dat deze band beschikt over ruime muzikale ervaring mag duidelijk zijn. Daarom worden zij ook regelmatig als begeleidingsband gevraagd door tal van artiesten. Zo verzorgden zij de muzikale begeleiding van theatershows door o.a. Nick en Simon, George Baker en treden ze regelmatig op met Frans Duijts, Jan Smit en Xander de Buisonjé.

Het idee en uitgangspunt bij elk Tilt-optreden is dat de tent op z'n kop moet. “Wij zijn een allround band en passen ons dus aan, aan de locatie waar we spelen,” vertelt Hanz. Rare verkleedpartijen en andere fratsen zijn aan Tilt al die jaren niet besteed geweest. Conny: “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.” Hanz valt hem bij “wij zijn hetzelfde als het publiek.” Doordat de groep altijd heeft vastgehouden aan dit uitgangspunt heeft zij, na al die jaren, nog steeds een druk bezette agenda. Al jarenlang speelt de groep meer dan 100 optredens per jaar. Data welke worden ingevuld met optredens in discotheken, feesttenten, bruiloften, bedrijfsfeesten en partijen. “We kennen in Nederland ieder tankstation, ieder dorpje hoe klein ook. Overal zijn we al geweest om onze kunsten te vertonen.”

Zaterdag 5 januari staat Tilt vanaf 21.00 uur in ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Toegang is 6 euro. www.lagerhuismill.nl