Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke opening ZooRama door burgemeester en kinderdierekteur in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 2 juli 2008


Het Panda Paviljoen en de entree van Zoo Parc Overloon hebben de afgelopen maanden een hele metamorfose ondergaan. Het bestaande gebouw is met 1450 m2 vergroot en omvat nu naast het Panda Paviljoen de ruime, overdekte entree, de zalen Maidan Lounge en Cheetah Room, een souvenirshop van 230 m2 , een extra horeca-uitgiftepunt en extra toiletgroepen. Het vernieuwde gebouw heeft de naam ZooRama gekregen en zal donderdag 3 juli 2008 om 16:00 uur feestelijk worden geopend door burgemeester Van Soest en kinderdierekteur Thijs Linskens.

Door de realisatie van ZooRama heeft Zoo Parc Overloon een overdekte, multifunctionele locatie ontwikkeld. De ruime Cheetah Room en de chiquere Maidan Lounge zijn te huur voor bijvoorbeeld vergaderingen, feesten en partijen. Vanuit de Maidan Lounge hebben gasten een schitterend uitzicht op de Maidan: het Aziatische doorloopgebied waar dieren als Indische antilopen, axisherten, kroeskoppelikanen en Indische streepkopganzen vrij tussen de bezoekers lopen.

Bezoekers van Zoo Parc Overloon kunnen vanaf deze zomer nog sneller van een hapje en/of drankje worden voorzien. Naast het al bestaande zelfbedieningsrestaurant in het Panda Paviljoen kunnen bezoekers nu ook buiten terecht bij het extra horeca-uitgiftepunt. De speeltuin is verplaatst naar het voormalige parkeerterrein waardoor er meer ruimte is gekomen voor het terras.

Ook de entree en de souvenirshop bevinden zich in het ZooRama. De entree is nu volledig overdekt en de brede balie zorgt ervoor dat de doorloopsnelheid is verbeterd waardoor de binnenkomende bezoekersstroom sneller kan worden verwerkt. In de ruime souvenirshop kunnen de bezoekers heerlijk rondsnuffelen tussen het zeer uitgebreide souveniraanbod.

De feestelijke opening van het ZooRama zal donderdag 3 juli om 15:00 uur starten. Renate Schutte, bekend van onder andere het TV programma Smartkidz zal om 15:00 uur de ontvangst verzorgen. Om 15:30 uur zal de heer Peter Wolters, directeur van Zodiac Zoos, het welkomstwoord verzorgen. Aansluitend geeft de heer Maarten Frankenhuis, voorzitter Raad van Advies van Zodiac Zoos, zijn visie op het concept. Om 16:00 uur vindt de officiële openingshandeling plaats door burgemeester Van Soest en kinderdierekteur Thijs Linskens.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00 uur, oktober t/m april 10.00-17.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 15,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 13,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl
advertentie