Deel dit artikel ‹ Terug

Dial M for Murder

Geplaatst op: donderdag 27 december 2012


U spreekt met uw moordenaar / naar Alfred Hitchcock
Dial M for Murder
Het Thriller Theater (Peter Tuinman, Brigitte Heitzer e.a.)

‘Dial M for Murder’ is het tweede deel van de Alfred Hitchcock-trilogie van Het Thriller Theater. Deze psychologische thriller is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1954, met onder anderen Grace Kelly in de hoofdrol. In de film toont Hitchcock wederom zijn fascinatie voor de perfecte moord. 

Tony Wendice bedenkt een ingenieus plan om zijn vrouw Sheila te vermoorden. De uitvoering loopt echter niet volgens plan en Tony is genoodzaakt te improviseren. Als er vervolgens een politie-inspecteur verschijnt die het allemaal niet vertrouwt, raken de twee mannen verwikkeld in een levensgevaarlijk kat-en-muisspel.

Het eerste deel van het Hitchcock-drieluik, ‘39 steps’, kreeg afgelopen seizoen lovende reacties in de pers: “Regisseur Bruun Kuijt houdt de hele avond een geoliede machinerie op gang die zelden stilstaat en voortdurend verrast. Zo’n film blijkt dus ook op het toneel te kunnen.” NRC Handelsblad. 

Script: Frederick Knott | Vertaling en bewerking: Lex Passchier | Regie: Bruun Kuijt | Spel: Peter Tuinman, Genio de Groot, Brigitte Heitzer e.a.

Schouwburg Cuijk
Vr 11 januari, 20.15 uur / voorpremière
www.thrillertheater.nl