Deel dit artikel ‹ Terug

10 leescoördinatoren in het zonnetje gezet

Geplaatst op: dinsdag 18 december 2012


Donderdag 13 december zijn 10 leescoördinatoren in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer in het zonnetjes gezet. Het gaat hierbij om leerkrachten van basisscholen in de regio die betrokken zijn bij leesbevordering op hun school. Zij hebben de taak van leescoördinator op zich genomen en de cursus ‘Open Boek’ gevolgd. Onderdeel van de cursus is het opstellen van een leesactiviteitenplan voor de eigen school. In het totaal hebben achttien deelnemers de cursus succesvol afgerond en zijn beloond met een certificaat van Stichting Lezen.

De cursus Open Boek legt een degelijke basis (kennis en vaardigheden) om leescoördinatoren in staat te stellen leesbevordering op hun eigen school vorm te geven en op een effectieve manier binnen een netwerk van leescoördinatoren te kunnen functioneren. De taak van de leescoördinator is erop gericht samenhang in het leesonderwijs te brengen. De invalshoek is de leesbevordering: leesbeleving en –interesse, leesmotivatie en literaire competenties.

De cursus Open Boek wordt georganiseerd door BiblioPlus in het kader van Bibliotheek op School, waarbij de leescoördinator nauw samenwerkt met de leesconsulent van BiblioPlus. De cursus wordt aangeboden aan alle scholen die deelnemen aan de Bibliotheek op School. In januari en maart 2013 starten de volgende twee groepen. Meer informatie over de cursus: www.biblioplus.nl