Deel dit artikel ‹ Terug

Voces Virorum: Kerstzang uit Boxmeer

Geplaatst op: maandag 10 december 2012


Voces Virorum 
Kerstzang uit Boxmeer 
“Noël à Riche 3” 

Sfeervol Kerstconcert op 23 december in de grote zaal van Restaurant en Grand Café Riche Boxmeer.

Begin januari 2010 is Voces Virorum, (Latijn voor ‘mannenstemmen’) in Boxmeer opgericht. Het is een regionaal gezelschap bestaande uit negen mannenstemmen dat zich voornamelijk richt op het zingen van de geestelijke Renaissancemuziek uit de periode 1400-1630.

Voces Virorum bestaat uit negen zangers, vier tenoren, twee baritons en drie bassen. Het geheel staat onder leiding van Wim Goossens.

Op 8 december werd zeer succesvol in Het Kloosterhuis in Sambeek geconcerteerd met een volledig Renaissance programma: “Renaissance in Nativitatem”.

Voces Virorum gaat op 23 december een ander deel van zijn repertoire laten horen.

De vocale bijdrage van Voces Virorum tijdens dit traditionele Kerstconcert met de titel “Noël à Riche 3” bestaat grotendeels uit bewerkingen van bekende en minder bekende internationale Kerstliederen. Twee nieuwe interessante Kerstwerken komen uit Wessex (UK). Daarnaast worden een aantal werken uit de Klassieke Polyfonie gezongen. Bijna alle zangers komen als solist aan bod. Ook zal Voces Virorum stilstaan bij de grote Boxmeerse musicus Theo Lamée die 25 jaar geleden overleed. Op 23 december om 20.30 uur gaat “Noël à Riche 3 ” met zijn derde editie van start in de grote zaal van Restaurant en Grand Café Riche Boxmeer. 

De sfeervol versierde zaal is open vanaf 19.45 uur. Kaarten voor dit bijzondere Kerstconcert kosten € 10,00 p.p. inclusief een consumptie én verrassing en zijn te bestellen bij: Voces Virorum per e-mail vocesvirorum@gmail.com of telefonisch in de avonduren via 0485- 574891.
De passe-partout houders van de serie Kerstconcerten 2012 zijn bekend. Voor nadere informatie kijk op de website www.vocesvirorum.nl en op Facebook Voces Virorum