Deel dit artikel ‹ Terug

Marlin van Hal uit Mill naar EK in Boedapest

Geplaatst op: maandag 10 december 2012


“Dat slapen in de hoogtekamers heeft echt geholpen”

Zondag 9 december moet het voor Marlin van Hal (19 jaar) uit Mill gaan gebeuren. Dan staat ze aan de start van het Europees Kampioenschap cross in Boedapest. “Dit is de laatste wedstrijd die ik bij de junioren ga lopen,” vertelt de atlete van de Keien uit Uden. Vanaf dan loopt ze namelijk bij de senioren. “Dat heb ik zondag 25 november tijdens de Warandeloop ook al gedaan om me te kwalificeren voor dit EK. Dat was voor het eerst dat ik tussen de Nederlandse toppers liep en daar werd ik zevende. Daar ben ik erg tevreden over.”

Tevreden is Marlin ook over de voorbereidingen naar deze kwalificatiewedstrijd. “Normaal train ik al twee keer per dag. Dat zijn diverse looptrainingen zoals o.a. baantraining, heuveltraining en duurtraining. Omdat ik bij de senioren moest lopen heb ik mijn trainingsarbeid met 30% verhoogd.” Daarnaast overnachte ze een periode van 2 weken in de nieuwe hoogtekamers bij Hotel Dormylle in Mill. “In die hoogtekamers wordt de lucht ijler gemaakt waardoor je lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaakt. Je lichaam neemt dan meer zuurstof op.” Marlin vertelt dat slapen in de hoogtekamers echt heeft geholpen. “In de looptrainingen zitten tempoblokken waarbij je een aantal minuten echt hard gaat. Ik merkte nu dat me dat makkelijker afging en het ook langer vol kon houden.”

Na deze kwalificatie volgden er nog enkele dagen pittige trainingen waarna Marlin op donderdag 6 december naar Boedapest vertrok. “Zondag 9 december sta ik samen met ruim honderd meiden aan de start van een cross over vier kilometer. Ik hoop bij de beste zestien te gaan eindigen.” Na dit EK is het volgende doel van Marlin ook al in zicht. “Daarna wil ik me zien te kwalificeren voor het EK voor atlete onder de drieëntwintig jaar. Dat is komende zomer in Finland.”
advertentie