Deel dit artikel ‹ Terug

Officiƫle opening fietsstraat Beugen

Geplaatst op: maandag 10 december 2012


Op donderdag 6 december werd de nieuwe fietsstraat aan de Oeffeltseweg/ Boxmeerseweg in Beugen officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Van Heugten van de provincie en wethouder Ronnes hebben de straat geopend.

De fietsstraat in Beugen is bijzonder. Het is de eerste fietsstraat in de gemeente Boxmeer en de regio. Fietsstraten zijn vooral in grote steden te vinden. Op een fietsstraat heb je voorrang en is de auto te gast.

Doorslaggevend voor de aanleg van de fietsstraat is het aantal fietsers dat dagelijks gebruik maakt van de route; zo’n 1850 fietsers per etmaal. Ook de verkeersveiligheid speelde een belangrijke rol. Samen met de door de dorpsraad ingestelde verkeerswerkgroep is het definitieve ontwerp tot stand gekomen.

Gepland is om ook het zuidelijk gedeelte van de Boxmeerseweg tot aan de fietstunnel richting Boxmeer om te bouwen tot een fietsstraat. Hiervoor is al een subsidievraag bij de provincie ingediend. De benodigde middelen zijn door de raad in de begroting 2013 beschikbaar gesteld.