Deel dit artikel ‹ Terug

Herdertjesdag: zelf schapen drijven!

Geplaatst op: dinsdag 27 november 2012


Zondagmiddag 16 december 14.00 – 17.00 uur De Schutkooi, Veerweg 3, Vortum-Mullem

Sinds kort heeft De Wereldboom een eigen, kleine kudde schapen. Op Herdertjesdag, zondagmiddag 16 december, doen ze mee! Omdat het enkele maanden kost om de hond en de schapen aan elkaar te laten wennen, is het nog niet mogelijk met de kudde te lopen. Wel mogen grote en kleine mensen zelf in de wei proberen de schapen naar ‘de stal van Betlehem’ te drijven. Na hun poging volgt een demonstratie van herder Frank en hond Edge. Kinderen die verkleed komen als herder mogen met de kudde op de foto.

Andere activiteiten op Herdertjesdag: chocolademelk maken in de heksenketel boven het kampvuur, een kerstlichtje vilten, een kerststalletje timmeren, muziek maken. Verder is het nieuwste Wereldboomboek ‘De schat van Villa Vrijbuiter’ van Monique van der Zanden te koop en kunt u een schaap ‘adopteren’.

De Schutkooi is die dag geopend. Vanaf 17.00 uur kunt u aanschuiven bij een heerlijk winterbuffet. Wel even van tevoren reserveren. Meer informatie: www.schutkooi.nl onder ‘evenementen’.

Herdertjesdag is een gezellige winterse middag voor jong en oud en wordt gehouden op De Schutkooi van 14.00 tot 17.00 uur (Veerweg 3, Vortum-Mullem). Er is geen PIN aanwezig.

www.dewereldboom.nl